Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
– 1 kg karfiola
– 200 ml jogurta
– 4 kašike majoneze
– 1 jabuka
– šaka lješnika
– so, biber, muškatni orah
– 1 veza peršuna
– 10-ak listova špinata
Priprema:
1. Karfiol opati i skuhati u slanoj vodi, ocijediti i ostaviti da se hladi.
2. Neposredno pred posluživanje jabuku isijeći na tanje kriške a lješnik usitniti na krupnije komade.
3. Jogurt, majonezu, so, biber i muškatni orah dobro izmiješati.
4. Na tanjir složiti mladi špinat, jabuku i karfiol, pa preliti salatu.
5. Posuti lješnicima i peršunovim listom.