Karfiol salata sa jogurtom

by | 16 Jula, 2016
Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1 kg karfiola
– 200 ml jogurta
– 4 kašike majoneze
– 1 jabuka
– šaka lješnika
– so, biber, muškatni orah
– 1 veza peršuna
– 10-ak listova špinata

Priprema:
1. Karfiol opati i skuhati u slanoj vodi, ocijediti i ostaviti da se hladi.
2. Neposredno pred posluživanje jabuku isijeći na tanje kriške a lješnik usitniti na krupnije komade.
3. Jogurt, majonezu, so, biber i muškatni orah dobro izmiješati.
4. Na tanjir složiti mladi špinat, jabuku i karfiol, pa preliti salatu.
5. Posuti lješnicima i peršunovim listom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.