Waldorf salata

by | 15 Februara, 2018

Foto: Thinkstock

Sastojci:

2 stabljike celera
1 limun (sok)
1 kisela jabuka
šaka oraha
10-ak zrna grožđa
50 g majoneze
180 g pavlake

Priprema:

1. Oprati jabuku i očistiti od sjemenki, pa isjeći na tanje kriške. Stabljike celera oprati, odstraniti vlakna i isjeći na komade srednje veličine.
2. Orahe tostirati i ostaviti da se ohlade, a zatim ih blago usitniti.
3. Grožđe dobro oprati i izrezati na polovine.
4. Posebno sastaviti pavlaku, majonezu, limunov sok i dobro umutiti, pa sve začiniti po ukusu.
5. U dubljoj posudi za salatu promiješati jabuku i celer, preliti pripremljenim dresingom, posuti orasima i zrnima grožđa.
6. Ukrasiti sa nekoliko listova zelene salate i rukole.

Foto: Thinkstock Izvor: posaljirecept.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.