Veganska salata u tegli
Sastojci: kuhani grašak brokula i kariol naribana svježa mrkva matovilac Preliv bučino ulje bučine sjemenke kumin korijander sok od pol...
Sastojci:
2 stabljike celera
1 limun (sok)
1 kisela jabuka
šaka oraha
10-ak zrna grožđa
50 g majoneze
180 g pavlake
Priprema:
1. Oprati jabuku i očistiti od sjemenki, pa isjeći na tanje kriške. Stabljike celera oprati, odstraniti vlakna i isjeći na komade srednje veličine.
2. Orahe tostirati i ostaviti da se ohlade, a zatim ih blago usitniti.
3. Grožđe dobro oprati i izrezati na polovine.
4. Posebno sastaviti pavlaku, majonezu, limunov sok i dobro umutiti, pa sve začiniti po ukusu.
5. U dubljoj posudi za salatu promiješati jabuku i celer, preliti pripremljenim dresingom, posuti orasima i zrnima grožđa.
6. Ukrasiti sa nekoliko listova zelene salate i rukole.
Foto: Thinkstock Izvor: posaljirecept.com