Slojevita krompir salata

by | 12 Decembra, 2013

predjelo

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 250 g kiselih krastavaca
  • 200 g zelenih maslina bez koštica
  • 300 g kukuruza šećerca
  • 400 g mrkve
  • 5 jaja
  • 400 g krem sira
  • 300 g majoneza
  • so
  • mješavina začina

Priprema:

1. Krompir zajedno s ljuskom obariti i ostaviti da se ohladi.
2. Kisele krastavce i zelene masline isjeći na kockice.
3. Mrkvu očistiti i obariti u slanoj vodi a zatim je isjeći na kockice.
4. Kukuruz šećerac takođe obariti u slanoj vodi i ocijediti od suvišne tečnosti.
5. Jaja obariti pa ih oguliti i izrendati na krupno rende.
6. Posebno umutiti krem sir i majonez.
7. U odgovarajuću posudu rasporediti 1/2 rendanog krompira i premazati ga 1/2 smjese od majoneza. Zatim nanijeti 1/2 kukuruza šećerca i premazati smjesom od majoneza, potom 1/2 mrkve pa nanijeti smjesu od majoneza i na kraju 1/2 kiselih krastavaca i maslina te završiti smjesom od majoneza. Isti postupak filovanja ponoviti još jednom. Salatu po želji možete pripremiti u više manjih ili u jednoj većoj staklenoj posudi.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.