Slojevita pita

by | 6 Augusta, 2014

Clipboard052

Sastojci:

  • 450 g brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 1 dl ulja
  • 1 svjež kvasac
  • 1 kašičica šećera
  • 100 g putera
  • 150 g trapista
  • 150 g mariniranih šampinjona
  • 150 g kečapa
  • 200 g praške šunke

Priprema:
1. Prašku šunku isjeći na kockice, trapist izrendati na krupno rende, a marinirane šampinjone isjeći na listove.
2. U manjoj posudi sjediniti mlako mlijeko, svjež kvasac, šećer i 1 kašičicu brašna. Dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U posudu za miješenje staviti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, ulje, prašku šunku i malo soli po ukusu. Zatim postepeno dodavati ostatak brašna i ručno mijesiti sve dok tijesto ne počne da se odvaja od prstiju. Umješeno tijesto ostaviti da nadođe.
4. Nadošlo tijesto podijeliti na osam jufki te svaku istanjiti pomoću oklagije na debljinu od tri milimetra.
5. Okruglu tepsiju nauljiti i dno prekriti jednom korom. Premazati s malo kečapa, posuti trapistom, mariniranim šampinjonima i poprskati otopljenim puterom. Prekriti drugom korom, te isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljeni materijal.
6. Posljednju koru samo poprskati otopljenim puterom. Staviti da se peče u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.