Španski hljeb od krompira by 24Kitchen

by | 6 Marta, 2013

Za tijesto:

  • 500 g brašna
  • prstohvat soli
  • pakovanje suhog kvasca
  • maslinovo ulje

Za fil:

  • 400 g manjih krompira
  • 1 tikvica
  • 1 čen češnjaka
  • 100 g čorizo kobasice
  • 2 struka ruzmarina
  • maslinovo ulje

Način pripreme:

1. Sipajte brašno na radnu ploču i posolite. Napravite bunar i sipajte u njega rashlađenu vodu, kvasac i maslinovog ulja. Umijesite glatko tijesto. Mijesite oko 10 minuta, pritiskajući dlanom. Stavite loptu od tijesta u podmazanu činiju, prekrijte je i ostavite tijesto oko sat vremena da naraste.
2. Na tanke kriške isjecite krompir, tikvicu i češnjak. Čorizo isjecite na komadiće. Stavite sve u činiju i pospite ruzmarinom, solju, biberom i maslinovim uljem. Promiješajte.
3. Razvijte tijesto tanko preko radne ploče. Prebacite ga u plitak pleh, prekriven papirom za pečenje. Prebacite povrće preko i raspodelite ga. Pecite hljeb na 200 stepeni 25 minuta.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.