Categories Predjelo

Supa od pastrmke i leće

Sastojci (4 porcije):

200 g kuhanog krompira
1 crveni luk
1 čen bijelog luka
2 kašike biljnog ulja
200 g leće
0,5 kašičice čilija u prahu
1 kašičica curryja u prahu
125 g filetirane pastrmke
250 ml pasiranog paradajza
2 kašike bijelog vinskog sirćeta
šećer
so
svježe mljeveni crni biber
peršn za ukras

Priprema: 

Krompir ogulite, operite i nasijecite na kockice. Luk i bijeli luk ogulite, pa luk sitno nasjeckajte, a bijeli luk zdrobite. Zagrijte ulje u tavi te kratko dinstajte luk i bijeli luk. Dodajte leću, čili u prahu i curry, još kratko dinstajte, pa zalijte litrom vode. Dodajte kockice krompira, poklopite i lagano kuhajte 15 do 20 minuta.

Pastrmku filetirajte, pa dobijene filete narežite na komade. U supu dodajte paradajz i sirće, kratko zagrijavajte, a zatim začinite šećerom, posolite i dodajte biber.

Izvadite supuu u zdjelice ili tanire, dodajte komade pastrmke te ukrasite listićima peršuna. Poslužite toplo.

Izvor: kaufland.hr

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *