Tart sa sirom

by | 28 Februara, 2013

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 manji praziluk
  • 3 mrkve
  • 150 g mesnate slanine
  • 2 jajeta
  • 150 g krem sira
  • 50 g milerama
  • 30 g parmezana
  • 100 g mocarele
  • 3 kašike ulja
  • bosiljak, so

Priprema:

1. Praziluk, mocarelu i slaninu isjeći na kockice, a mrkvu izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, dodati praziluk i mrkvu pa sve zajedno pržiti dok povrće ne omekša.
3. Posebno u odgovarajućoj posudi umutiti jaja, parmezan, mileram i krem sir. Dodati malo bosiljka i soli po ukusu.
4. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 0,5 cm a zatim pomoću okruglog zupčastog noža isjeći kocke veličine 12×12 cm.
5. Manje okrugle kalupe za tart nauljiti te u svaki staviti po kocku lisnatog tijesta. Preko tijesta sipati malo fila od sira, a zatim rasporediti prženo povrće sa slaninom i odozgo posuti mocarelom.
6. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.