Terin od dimljenog lososa s krem sirom i šparogama

by | 30 Marta, 2017

Foto: Stockfood

Sastojci:

500 g krem sira
180 g kisele pavlake
350 g dimljenog lososa
10-ak šparoga
so, bijeli biber
vlasac

Priprema:

1. Šparoge očistiti i kratko blanširati u slanoj vodi. Ocijediti i ostaviti sa strane. Kratke i tanke dijelove fileta dimljenog lososa isjeckati. Krem sir i pavlaku razmutiti, dodati sjeckani losos, so i biber prema ukusu, pa sve sjediniti.
2. Kalup obložiti najlon folijom (da izlazi i van kalupa), pa dno i ivice ravnomjerno obložiti filetima lososa. Voditi računa da fileti prelaze preko ivica kalupa, kako bi se na kraju terin mogao zatvoriti viškom koji prelazi preko ivica.
3. Nanijeti polovinu krema i ravnomjerno rasporediti, dužinom položiti šparoge, pa premazati ostatak sira. Zatvoriti terin prebacujući šnite lososa i dlanovima pritisnuti.
4. Ovako pripremljen terin prekriti najlon folijom, ponovo blago pritisnuti dlanovima i ostaviti u frižider da se dobro ohladi i sastojci sjedine (minimum 4 h, a najbolje preko noći).
5. Ohlađen terin izvaditi iz frižidera, podići najlon foliju, prevrnuti na tanjir za posluženje i laganim pokretima ukloniti foliju.
9. Terin ukrasiti preostalim šparogama i sjeckanim vlascem, pa poslužiti.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.