Volovani s tunjevinom

by | 30 Decembra, 2013

Britney Spears

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 2 tunjevine iz konzerve
  • 3 kisela krastavca
  • 100 g zelenih maslina
  • 30 g margarina
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašika soka od limuna
  • 1 manja glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • susam
  • mješavina začina

Priprema:

1. Lisnato tijesto istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm. Modlom u obliku kruga na tijestu izvaditi željene oblike. Potom uzeti malo manju modlu te pomoću nje na polovini krugova od tijesta izvaditi prstenove.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje i na njega poslagati podloge od tijesta u obliku krugova. Ivice krugova od tijesta premazati umućenim jajetom i na njih prilepiti prstenove takođe u obliku krugova. Prstenove premazati umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u zagrijanoj rerni na 200 ˚C dok se tijesto ne razlista i porumeni.
3. Dok se tijesto peče, pripremiti paštetu. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
4. Sjediniti tunjevinu, crni luk, 50 g zelenih maslina, kisele krastavce, margarin, senf, sok od limuna i začine po ukusu. Izmiksati kako bi se dobila fina pašteta.
5. Pečene volovane napuniti paštetom od tunjevine i dekorisati maslinama.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.