Zalogaji od patlidžana s paradajzom i mocarelom

by | 7 Aprila, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

1 veći patlidžan
1 kašika soli
4 kašike ulja
listovi svježeg bosiljka
200 g mocarela sira
15-ak cherry paradajza
1 čen bijelog luka
so, biber
origano

Priprema:

1. Patlidžan oprati, odsjeći krajeve i narezati na kolutove debljine oko 2 cm.
2. Poredati patlidžan na veću tacnu sa papirnim ubrusom i posoliti, pa ostaviti da odstoje oko 30 minuta, kako bi izašla gorčina. Zatim ih dobro obrisati papirnim ubrusom.
3. Paradajz oprati, isjeći na polovine i polovinu zgnječiti.
4. U široja tavi ugrijati ulje pa dodati pasiran čen bijelog luka. Čim luk zamiriše dodati paradajz i začine pa kuhati na umjerenoj temperaturi dok sos ne počne da se redukuje.
5. Na pleh obložen papirom za pečenje poredati patližan. Kolutove premazati uljem i začiniti. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
6. Pečeni patlidžan izvaditi iz rerne i na svaki kolut staviti pripremljen sos, malo bosiljka i komad mocarele.
7. Nastavitii s pečenjem još nekoliko minuta tj. dok se sir ne istopi.
8. Poslužiti toplo i ukrasiti listovima svježeg bosiljka.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.