Topli salsa umak

by | 4 Maja, 2020

Sastojci (4 porcije):

100 g cherry paradajza
1 svježa crvena paprika
1 svježa žuta paprika
1 kašika maslinovog ulja
1 ljuta papričica
2 kašike biljnog ulja
1 kašičica smeđeg šećera
1 kašika koncentrata paradajza
150 ml temeljca
2 kašike začinskog bilja po želji
malo soka limete
kajenski biber
sol i biber

Priprema:

Paradajz operite i narežite ih na četvrtine. Papriku i ljutu papričicu operite, uklonite sjemenke te narežite na kockice. Luk ogulite i nasjeckajte.

Na vrućem ulju dinstajte papriku i luk, a zatim pospite šećerom i lagano karamelizujte.

Dodajte cherry paradajz, temeljac, ljutu papričicu i konzerviranu rajčicu, pustite da prokuha i kuhajte još 5-10 minuta.

Salsu začinite biljem, sokom od limete, kajenskim biberom te solju i biberom.

Izvor: kaufland.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.