Supersavjeti za čišćenje spavaće sobe bez štetnih hemikalija!

by | 22 Maja, 2018

Naoružajte se sodom bikarbonom, eteričnim uljima (lavande, mente, citrusa, bergamota), maslinovim uljem i čistim flašicama sa raspršivačem… zasučite rukave i proljetno sređivanje spavaće sobe može da počne. Otkrivamo vam 100% prirodne “preparate” i načine na koji možete da očistite madrac, jastuke, ormare… te da napravite prirodni osvježivač vazduha!

Madraci: Pripremite dvije vrećice soda bikarbone i 10 kapi eteričnog ulja lavande, mente ili citrusa. Sodu bikarbonu istresite u posudicu sa čepom, pa nakapajte ulje i dobro protresite.. Uzmite sito za brašno i prosijte mješavinu tako da njome posipate čitavi madrac. Ostavite da odstoji nekoliko sati pa temeljno usišite usisavačem. Soda bikarbona će upiti vlagu koja pogoduje razvoju grinja, a eterično ulje dezinfikovati madrac i ostaviti ugodan miris.

Jastuci Na isti način – sa sodom bikarbonom kojoj ste dodali eterično ulje – možete očistiti i jastuke. No, njih nakon svega svakako objesite na sat, dva na prozor, kako bi odstajali na suncu.

Ormari Unutrašnjost i stranice ormara prebrišite suhom krpom na koju ste nakapali malo maslinovog ulja.

Osvježivač vazduha Napravite prirodni osvježivač u flašici s raspršivačem: u toplu vodu dodajte 10 kapi eteričnog ulja lavande ili bergamota. Oba ulja djeluju umirujuće. Poprskajte lagano po zavjesama ili tepihu. Alternativa je da nekoliko štapića za uši umočite u omiljeno eterično ulje i ostavite u maloj čašici za alkohol, ili zdjelici na noćnom ormariću.

Izvor: 24sata.hr Foto: Arhiva portala

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.