Marinirana ćureća prsa

by | 26 Septembra, 2018

Sastojci:

1 kg ćurećih prsa
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika limunovog soka
1/2 kašike ruzmarina
2 kašičice senfa
2 čena bijelog luka
malo bibera
1 kašika mješavine suhih začina

Priprema:

Ćureća prsa operite i prosušite papirnim ubrusom. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, ruzmarin, senf, izgnječen bijeli luk, biber i suhi začin. Marinadom premažite meso i ostavite da malo odstoji.

Marinirano meso kratko propecite u tiganju sa svih strana, a zatim stavite u rernu da se peče. Pecite pokriveno alu-folijom na 180 stepeni oko 60 minuta. Za vrijeme pečenja povremeno podlivajte sa malo vode.

Pečena ćureća prsa narežite na odreske i poslužite sa salatom po izboru ili kuhanim povrćem.

Izvor: superrecepti.rs Foto: Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.