Šareni pileći ražnjići

by | 3 Novembra, 2019

Sastojci (za 20 ražnjića):
1 pileći file pilećih
150 g tanko rezane pancete
1 tikvica srednje veličine
vegeta, biber, so
štapići za ražnjiće

Priprema:

Od filea napraviti po četiri veće šnicle koja treba dobro istanjiti i istući batom za meso. Ovo ćete najlakše napraviti preko prozirne folije ili kese za zamrzavanje budući je pileće bijelo meso jako osjetljivo i moglo bi se doslovno raspasti prilikom udaranja batom za meso. Tako dobijene šnicle nakapati sa malo ulja i posoliti.

Tikvice izrezati nožem za guljenje povrća na tanke šnite.

Na svaki odrezak složiti po 2 šnite pancete jednu do druge, a preko njih položiti tanko rezane tikvice.  Pažljivo i što čvršće zarolati meso.

Složiti po dvije rolice jednu uz drugu, probosti kroz sve slojeve štapićima za ražnjiće u malim razmacima pa oštrim nožem prerezati između štapića kako bi se dobili zasebni ražnjići, svaki sa po dvije rolince.

Tako pripremljene ražnjiće peći na malo ulja u gril tavici ili na roštilju sa obje strane. Dovoljno je peći sa svake strane po 3-4 minute na zaista jakoj temperaturi.

Poslužiti uz prilog po želji i salatu.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.