Tamnoputa Lashana Lynch mogla bi biti nova Bondova agentica

by | 7 Novembra, 2020

Dugovječna filmska franšiza o britanskom agentu 007, koja je započela još davne 1962. sa Seanom Conneryjem i prvim filmom ‘Dr. No’, bliži se kraju. S odlaskom Daniela Craiga, koji će uslijediti s posljednjim filmom ‘Za smrt nema vremena’, umire i franšiza kakvu smo poznavali.

Sve su glasnija nagađanja kako će Jamesa, koji odlazi u zasluženu penziju, zamijeniti agentica 007 Lashana Lynch. Harpers Bazaar objavio je intervju s Lynch, a glumica je i na naslovnici. Predstavljaju je kao prvu tamnoputu ženu koja će imati glavnu ulogu u filmovima o Jamesu Bondu. Old school mačistički pristup prema ženama, koji su gajili neki stariji Bondovi, danas je sve manje na cijeni. Glumica u posljednjem nastavku franšize igra Nomi, tajnu agenticu koja će polako preuzeti glavnu rolu od Craiga, a ostaje za vidjeti hoće li i zaista postati centralno lice franšize. Podsjetimo, puno se ove godine šuškalo i o tome kako je budući Bond Tom Hardy.

– Žena sam i nisam bjelkinja. Da je bilo koja tamnoputa žena na mom mjestu vodile bi se iste rasprave jer ovo je prilika za nešto revolucionarno i drago mi je da ću biti dio toga, uprkos tome što se suočavam s napadima i uvredama na svoj račun – izjavila je Lynch u spomenutom intervjuu.

24sata.hr

Rich Polk/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.