Pašteta od tunjevine sa kikirikijem

by | 9 Juna, 2013

Sastojci:

  • 300 g tunjevine iz konzerve
  • 50 g majoneza
  • 1 kašičica senfa
  • 1 ravna kašika senfa
  • 100 g putera
  • 100 g mariniranih šampinjona
  • 3 kisela krastavca
  • 50 g kikirikija
  • prstohvat bijelog luka
  • 1 mala glavica crnog luka
  • 1 pakovanje tost hljeba
  • mešavina začina, biber

Priprema:

1. Tunjevinu izvaditi iz konzerve i ocijediti od suvišne masnoće.
2. Marinirane šampinjone i kisele krastavce ocijediti od tečnosti i isjeći na krupnije komade. Crni luk očistiti i takođe isjeći na krupnije komade.
3. Puter pjenasto umutiti.
4. U blenderu sjediniti tunjevinu, šampinjone, kisele krastavce, kikiriki, crni luk, majonez, senf, bijeli luk i začine po ukusu. Miksati dok se ne dobije fina kremasta masa. Pred kraj miksanja dodati puter i kratko mutiti dok se smjesa ne sjedini.
5. Pripremljenu paštetu ostaviti u frižideru da se stegne.
6. Tost hljeb ispeći kako bi porumeneo, a potom ga premazati ohlađenom paštetom.

Izvor: Dobra hrana