Bh. brend Etiquette predstavio svoju kolekciju na Serbia Fashion Weeku, donosimo detalje

by | 23 Oktobra, 2023

U Master centru Novosadskog sajma, “Serbia Fashion Week” je još jednom pružio nezaboravno veče punu raznovrsnih modnih izraza, istakavši ljepotu različitosti i kreativnih inspiracija

Treća noć 22. izdanja ovog prestižnog događaja obilježila je prisustvovanjem talentovanih dizajnera ne samo iz Srbije, već i iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, i Holandije. Pista “Serbia Fashion Week”-a pretvorila se u zadivljujuću mješavinu modnih struja, prikazujući kreacije koje su crpile inspiraciju iz najrazličitijih segmenata života i svijeta koji nas okružuje. Gledali smo modne komade koji pripadaju alternativnom pravcu, kao i one koji su odisale duhom etno motiva, a toalete visoke mode blistali su na pisti odražavajući jedinstveni umjetnički izraz.

“Serbia Fashion Week” je omogućio publici da zaviri u svijet kolekcija koje nastaju u dalekim podnebljima i različitim kulturama. Prisutni su imali priliku da se dive raznolikosti dizajna, oblika i boja, stvarajući čarobnu sliku svijeta mode u svoj njegovoj raskoši.

Večer je otvorio gost iz Italije, dizajner Federiko Bucari, posle koga je uslijedila revija talentovane dizajnerke Selme Mekić koja je svojim dizajnom na jedinstven način istakla ljepotu žene. Brend “Zmanya” predstavio se kolekcijom koja obiluje bogatstvom geometrijskih oblika i boja, a grčka rumunska Jana Degau predstavila se modelima u kojima je vešto spojila etno motive i savremenu formu i dizajn.

Doprinos uživanju u različitosti dizajna i modnog izraza dala je i naša dizajnerka Melisa Hujić i njen brend “Etiquette”.

„Večeras sam predstavila kolekciju Ritam žene, inspirisanu snagom žene. Oduševljena sam organizacijom i energijom koja ispunjava cijeli prostor. Zadovoljstvo mi je što sam učesnica “SFW” zajedno sa ostalim dizajnerima iz više od 20 zemalja svijeta“, istakla je Melisa Hujić.

Dizajnerka Sanja Veličković dobro je poznata domaćoj publici, a ovoga puta prikazala je kolekciju inspirisanu velikim Nikolom Teslom, ostajući dosljedna formi i kombinaciji boja po kojima je prepoznatljiva. Carmichael Byfield iz Holandije čest je gost Novoga Sada i ove nacionalne sedmice mode, a ovoga puta predstavio se ženskom i muškom kolekcijom namjenjenoj smjelijim ljubiteljima dizajnerskih komada. Milica Tričković najprije je skrenula pažnju izborom muzike za svoju reviju, jer je riješila da svoju novu kolekciju Mileva Marić Ajnštajn prikaže uz zvuke tradicionalne srpske melodije koji su se mogli čuti u pozadini.

Suzana Perić je kroz kolekciju “Glamurous Galaxy” predstavila haljine od svile i brokata, smjelih krojeva, obogaćene detaljima ručne izrade. Ženskim odjelima dala je novi sjaj rušeći konvencionalne kanone, ablejzeri u njenoj novoj kolekciji postali su umjetnost koja se nosi, a bluze i korseti “druga koža” koja slavi snagu ženstvenosti.

U prvom redu u publici su se mogle vidjeti poznate ličnosti koje su svojim prisustvom doprinjele glamuru večeri. Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, gospodin Nenad Ivanišević, zajedno sa mnogim drugim značajnim gostima, bio je svjedok ove čarobne noći koja slavi različite izraze umetnosti. Među istaknutim gostima nalazile su se i talentovane glumice, Dragana Mićalović i Ivana Dudić, koje su svojim prisustvom uveličale noć. Članice popularne grupe “Hurricane”, bokser Nenad Pagonis i mnogi drugi, bili su dio ove fantastične večeri koja je okupila ljude iz različitih sfera društva.

Ova kombinacija različitih talenata i profila ljudi samo je potvrdila čaroliju “Serbia Fashion Weeka”, gdje se raznolikost slavi i gdje svi mogu pronaći inspiraciju i uživati u jedinstvenosti mode. Kroz ovaj događaj, povezali su se različiti svijetovi, stvarajući most između kreativnih izraza i šire zajednice.

ljepotaizdravlje.ba

Milosavljević Miloš