Kako preživjeti shopping groznicu

by | 27 Decembra, 2011
LJ&Z STRUČNJACI VAM OTKRIVAJU DESET FINANSIJSKIH PRAVILA KOJA ĆE VAS LIŠITI GLAVOBOLJE NAKON PRAZNIKA.
Napravite lični finansijski plan. To će vam svakako dobro doći jer sezona praznika jeste vrijeme kada svi pomalo odlutamo od realnosti. 
Uskladite listu želja s listom mogućnosti. Nemojte se bespotrebno zaduživati!
Informišite se o ponudi na tržišu. Raspitajte se o cijenama proizvoda koji želite da kupite po različitim trgovinskim lancima – moguće je da ćete tako uštedjeti znatnu sumu.
Budite kreativni! Ponekad je potrebno samo malo mašte da pokloni za vaše najdraže dobiju lični pečat, onaj koji se ne može mjeriti novcem.
Koristite pogodnosti bankarskih proizvoda. Korištenjem kreditnih kartica u određenim trgovinskim lancima možete ostvariti dodatnu uštedu. 
Oprezno s odloženim plaćanjem! Iako vam se čine kao sjajno rješenje u određenom momentu, finansijske obaveze koje odlažete za kasnije neće same od sebe nestati. To treba uvijek imati na umu! 
Potrošački krediti mogu biti i u manjoj vrijednosti. Ukoliko niste u mogućnosti da plaćate gotovinom, možete se opredijeliti i za ovu opciju. To je najpovoljniji vid pozajmice koji možete izabrati.
Pratite marketinške kampanje velikih proizvođača. Tako će vaše ideje biti apsolutno trendi čak i ukoliko se opredijelite za kupovinu ”no name” proizvoda.
Ne ustručavajte se da zatražite popust. Iako možda nemate takav utisak, odluke o potrošnji donosite upravo vi, što vas stavlja u povlašteni položaj. Samo od vas zavisi na koji ćete način iskoristiti ovu prednost. Zato, nemojte se ustručavati da stanete u odbranu ličnih finansijskih interesa.
Minimalizam je odlika stila! Ekonomska kriza, koja se još uvijek osjeća, odličan je povod da se okrenemo minimalizmu kao stilu života i njegovanju nematerijalnih vrijednosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.