Tipovi radnih kolega koje trebate držati na distanci

by | 10 Maja, 2020

Ponekad nije sam posao razlog, zbog kojeg nam je teško svaki put kada pomislimo na odlazak u kancelariju. Jednostavno, ponekad nije lako uklopiti se u radno okruženje, a kolege sa kojima trenutno radite, uopšte vam ne prijaju.

Okruženje koje nam ne prija dodatno stvara stres i utiče na našu produktivnost, što naravno nije dobro i zato postoji nekoliko tipova kolega, od kojih se treba podalje držati.

1. Kolega koji previše priča

Iako je ovo možda najzanimljivija osoba u kolektivu, koja svima daje dozu pozitivne energije, zaista je teško skoncentrisati se na posao, kada neko non-stop ima nešto da kaže. U situacijama kada imate previše posla, možda bi trebalo da “odmorite” od ove osobe.

2. Kolega koji zna baš sve

To je osoba koja misli da je stvorena za svaki posao i da sve najbolje zna. Takve osobe s vremena na vrijeme treba podsjetiti na važnost timskog rada, a i na to da je svako na svojoj poziciji sa dobrim razlogom. Ovdje je riječ o veoma ambicioznim ljudima, koji neće odreagovari baš profesionalno, ako se nađete na putu njihove karijere.

3. Kolega sklon ogovaranju

U svakom kolektivu postoji barem jedna osoba koja se hrani tračevima. Oni uvijek znaju sve o svakome i vole da se upuste u višesatno ogovaranje ostalih kolega, što je krajnje neprofesionalno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.