Naomi dobila čudo od kuće u obliku oka boga Horusa

by | 20 Septembra, 2011
Naomi Campbell dobila je svoje utočište na ostrvu Sedir, poznatijem kao Kleopatrino ostrvo, u Turskoj – eko-kuću u obliku oka boga Horusa, drevnog egipatskog simbola zaštite, kraljevske moći i dobrog zdravlja.
 
Kleopatrino ostrvo u Turskoj
 
Slavna manekenka Naomi Campbell dobila je kao rođendanski poklon ekološku kuću koju je dizajnirao španski arhitekta Luis de Garrido, piše hrvatski portal "Net.hr."
 
Kuća sa staklenom kupolom ima 25 soba, a što se vode i energije tiče potpuno je ekološka. Sadrži predivne unutrašnje terase u gornjem dijelu kuće koja doprinosi mikroklimi kuće.
 
Velelepna kupola ima 25 soba
 
 Arhitekta je mislio na sve, pa je tako kuća građena od čelika i stakla kako bi imala stalan protok vazduha, kojim se izbjegao učinak staklenika i stvaranja neugodne vlage, prirodno svjetlo i grijanje, koji se mogu regulisati po potrebi, te nevjerovatnu okućnicu.
Precizno je osmišljen i sastav kišnice, dok se otpadne vode rješavaju uz korištenje sastava biološke obrade, što dodatno povećava energetsku učinkovitost kuće.
Naomi Campbell posljednja je u nizu sve većeg broja zvijezda koje grade ekološki prihvatljive kuće na ostrvima, poput kuće Johnnyja Deppa na solarni pogon na Bahamima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.