Gordana Gaša Miladinović otkriva kakav odnos ima prema sebi i svom tijelu te kako se mijenjao tokom godina

by | 8 Juna, 2023

Modna stilistica poznata pod imenom @gashagram nam je u iskrenom razgovoru govorila koliko je teško (ili lako) zavoljeti samog sebe

Razgovarala: Aida Olević Maljević

Koliko je teško (ili lako) zavoljeti samog sebe, sa svim svojim manama i vrlinama?

Odlično pitanje. Mislim da je to veoma individualno i da zavisi od niza faktora. Zavisi od našeg okruženja u kojem smo odrastali, od našeg samopuzdanja i na kraju krajeva onoga što mi shvatamo kao ljubav prema sebi. Nekada je to počastiti se nekim tretmanom, masažom ili modnim komadom, ali nekada je to disciplina ili donošenje nekih teških odluka za bolji, kvalitetniji i sretniji život. Voljeti sebe jeste iskonski prihvatiti sebe i biti svjestan sebe sa svim svojim manama i vrlinama. Naš stil nam može biti saveznik u tome, da otkrijemo, prihvatimo i izrazimo sebe.

Da li ste zadovoljni svojim izgledom, ili je bilo perioda i kada niste bili potpuno ispunjeni na tom planu?

Sada, jesam. Kada sam bila mlađa imala sam dosta oscilacija u tjelesnoj težini, ali spoznaja da imam insulinsku rezistenciju promijenila mi je život kao i svi koraci koje sam preduzela da regulišem skakanje šećera u krvi. To je prvenstveno uticalo na moju količinu energije, zadovoljstvo, smanjenu anksioznost i na kraju na moj izgled, što mi je svakako bio jedan od ciljeva.

Šta je za vas ljepota i šta prvo primijetite na nekome?

Ljepota je svuda oko nas, a na nama je da je primijetimo. Na ljudima prvo primijetim ili osjetim njihovu energiju. Kao neko ko je hipersenzibilan, to je prva stvar koju „pokupim”. U fizičkom smislu, to je zaista individualno – svaka osoba ima mnogo toga lijepog na sebi i neko sam ko će se uvijek fokusirati na to ako nekome osmišljavam styling. Uvijek se trudim da ljudima oko sebe dam neki iskreni kompliment, bilo prijateljima oko sebe ili klijentima.

Koliko je za dobar izgled važno samopouzdanje i na koji način se ono odražava na image osobe?

Mislim da je ono možda i najvažnije. Uz pozitivan duh, otvoreno srce i osmijeh! Biti svjestan sebe, svojih aduta i sijati u onome što jesmo je divno. Odjeća, aksesoari i kozmetika su samo nadogradnja i jedna zabavna igra.

Kako nalazite balans u svom poslu a da pri tome ne budete preopterećeni izgledom s obzirom da je sve vezano za estetiku izgleda?

Balans mi je donijela spoznaja da izgled koji je sam sebi svrha neće nikoga učiniti sretnim i ispunjenim. Bitno je da je on autentičan i izraz našeg unutrašnjeg svijeta, jer je dio našeg identiteta i komunikacije sa svijetom oko nas. Ono kako se mi iskonski osjećamo, zapravo utiče na to kako mi izgledamo sebi i drugima. Istinski uživam kada radim s klijentima, da im pomognem da odjećom izraze najbolju verziju sebe ili pronađu svoj stilski izražaj. Uživam da pomognem nekome da poveća svoje samopouzdanje. Styling je moćan alat u otkrivanju vlastitog potencijala.

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.