Brat princeze Diane ljut zbog prikaza njegove sestre u popularnoj seriji “Kruna”

nov 24, 2020 Vijesti o poznatima

Četvrta sezona popularne Netflixove serije ‘Kruna’ koja se počela emitovati od 15. novembra izazvala je ljutnju nekih od članova kraljevske porodice. Serija koja prati intrige britanske kraljevske porodice kroz istoriju bliži se polako 21. vijeku pa je na redu era neprežaljene princeze Diane. Za mnoge je to dio serije koji su najviše iščekivali, a čini se da su baš ovo epizode koje su podigle najviše prašine te zadale glavobolje članovima kraljevske porodice. Monarhija je, očekivano, najviše ljuta zbog prikaza princa Charlesa, a Dianin brat Charles Spencer progovorio je o svojim impresijama.

U razgovoru s Alanom Titchmarshom u emisiji ‘Love Your Weekend’ otvoreno je negodovao nakon što je pogledao samo jednu epizodu serije i navodno odustao. Zaključio je kako je serija puna ‘nagađanja i izmišljotina’.

– Serija se u načelu drži činjenica, no oni važni djelići između nisu činjenice. Producenti su me zamolili mogu li snimati u našem porodičnom domu, ali nisam to odobrio. Brine me to što će ljudi gledajući seriju zaboraviti da je sve to zapravo fikcija. Dio publike doživljava seriju kao lekciju iz istorije, što ona nije i moja je dužnost stoga na to upozoravati – izjavio je.

Princezu Dianu u seriji je utjelovila britanska glumica Emma Corrin, za koju su gledatelji nakon svih potrebnih priprema i prilagodbi liku i vremenu zaključili kako nevjerovatno liči na Dianu. Ponajviše u sceni kraljevskog vjenčanja. Dianin brat i sam je priznao kako mu je bilo teško ‘vidjeti’ je opet nakon toliko vremena.

24sata.hr

Lisa Lake / Stringer/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.