Cameron Diaz: “Prestala sam da glumim jer nisam imala vremena za privatni život”

by | 7 Augusta, 2020

Holivudska zvijezda Cameron Diaz nakon godina šutnje otkrila je zašto se povukla iz svijeta glume. Gostovala je u podcastu Gwyneth Paltrow “In goop Health: The Sessions” i priznala kako je sada konačno pronašla mir.

Tvrdi kako joj se ličnost mijenjala s godinama, a osvrnula se na činjenicu kako joj je karijera počela stvarati problem u ličnom životu i zdravlju.

“Samo sam odlučila da želim drugačije stvari u svom životu. Dugo godina sam naporno radila i snimala filmove. Nisam imala vremena za svoj privatni život”, rekla je Cameron.

Njena glumačka karijera trajala je od 1994. do 2014. Diaz je glumica u desetinama filmova, a četiri je puta bila nominovana za Zlatni globus. Govori kako joj je sada duša mirna i da se napokon može posvetiti sebi, daleko od svjetla reflektora.

Istakla je kako je radila po 12 sati dnevno te nije stizala misliti na sebe i svoje bližnje. Takav način života nije joj odgovarao. Ranije je objasnila kako je dugo bila u centru pažnje i da joj je drago što je to vrijeme iza nje.

“Na svojoj sam koži počela doživljavati svjetsku slavu kad sam imala 22 godine. To je bilo jako davno. Gledam na to na način da sam više od polovine svog života dala javnosti. Mislim da je u redu da uzmem vrijeme za sebe, reorganizujem se i odaberem kako se želim vratiti”, rekla je Diaz.

Dodala je kako nije sigurna hoće li se vratiti na scenu.

Izvor: 24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images