Chadwick Bosman posthumno nagrađen Zlatnim globusom

by | 1 Marta, 2021

Holivudski glumac Chadwick Boseman sinoć je posthumno osvojio nagradu Zlatni globus za najboljeg filmskog glumca u drami za vodeću ulogu u filmu ‘Ma Rainey: Majka bluesa’. Ovaj glumac je  prije šest mjeseci preminuo u 43. godini nakon borbe sa zloćudnom bolešću. 

Iako je imao oštru konkurenciju u vidu glumačkih legendi Anthonyja Hopkinsa (‘The Father’) i Garyja Oldmana (‘Mank) te Riza Ahmeda (Sound of Metal) i Tahara Rahima (‘The Mauritanian’), Boseman je bio jedna od najsigurnijih opklada prije dodjele te je u skladu s očekivanjima osvojio Zlatni globus za najboljeg filmskog glumca u drami za vodeću ulogu u filmu ‘Ma Rainey: Majka bluesa’.

Njegova udovica Taylor Simone Ledward primila je nagradu, a pritom nije mogla sakriti emocije koje su je preplavile.

– On bi sada zahvalio Bogu, svojim roditeljima i precima, svom nevjerovatnom timu iz filma… Rekao bi zasigurno nešto prekrasno u ovom trenutku, nešto inspirirajuće što bi motiviralo sve druge i dalo im snage i vjere da nastave slijediti svoje snove, ali ja nemam te njegove riječi. Zato moramo iskoristiti sve trenutke koje imamo s onima koje volimo. Dušo, samo nastavi – kazala je u emotivnom javljanju i zahvalila još jednom svima Bosemanovim saradnicima na ovom filmu.

24sata.hr

Gareth Cattermole / Staff/Getty Images via Guliver

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.