Categories Vijesti o poznatima

Cuties: Kaznena prijava Netflixu zbog nepristojnog prikazivanja djece

Netflix u SAD-u suočen je sa kaznenom prijavom zbog nepristojnog prikazivanja djece u kontroverznom filmu ‘Cuties’, javlja The New York Times. Ranije je čak pokrenuta i peticija kojom su ljudi pozvani da bojkotiraju Netflix zbog filma.

Sud je u okrugu Tyler u Teksasu podigao optužnicu protiv kompanije zbog promocije nepristojnog vizualnog materijala u kojem se prikazuju djeca. Naime, glavni lik ovog filma je 11-godišnja djevojčica Amy. Ona je senegalskog porijekla i islamske vjeroispovijesti. Ona otkriva dječju plesnu skupinu kojoj se pridružuje, što izaziva osudu i zabranu njene tradicionalne porodice. Teksaški senator Ted Cruz koji vodi  kampanju protiv filma poslao je pismo državnom advokatu Williamu Barru, optužujući ‘Cuties’ za seksualizaciju mladih djevojaka kroz plesne scene koje simuliraju seksualne aktivnosti.

Film se tereti zbog seksualnih konotacija, a materijal nema nikakvu ozbiljnu književnu, umjetničku, političku ili naučnu vrijednost. Netflix ohrabruje ljude da ipak pogledaju film bez predrasuda.

– Cuties je društveni komentar protiv seksualizacije male djece. Ova optužba je bez osnova i mi stojimo uz film. Ovo je nagrađivani film i snažna priča o pritisku s kojim se mlade djevojke suočavaju na društvenim mrežama – rekao je glasnogovornik Netflixa. Oglasila se i  rediteljica Maïmouna Doucoure.  – Ovo je film s duboko feminističkim osnovama i aktivističkom porukom koji je ogledalo današnjeg društva, ogledalo koje je ponekad teško pogledati – rekla je.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *