Hugh Grant: “Romantične komedije kao žanr su samo laž”

Na spomen romantičnih filmova sigrno se većina odmah sjeti britanskog glumca Hugh Granta koji se na velikim platnima proslavio ulogama u romantičnim komedijama poput ‘Četiri vjenčanja i sahrana’, ‘Zapravo ljubav’, te u nezaboravnom filmu ‘Ja u ljubav vjerujem’, gdje mu je partnerica bila Julia Roberts.

– Siguran sam da su moj i Julijin lik prošli kroz najgori mogući razvod koji možete zamisliti, sa skupim i pokvarenim advokatima. Sve moje veze u filmovima ustvari su bile katastrofa, a romantične komedije kao žanr su samo laž – ispričao je Grant u intervjuu za Collider.

Grantov posljednji projekt ‘The Undoing’ je dramska mini-serija s Nicole Kidman, koju publika može pratiti na HBO-ovoj platformi, a prilikom promocije aktuelnog projekta donedavno ‘vječni neženja’ i ‘kralj romantičnih komedija’ dao je zanimljiv odgovor na pitanje bi li ponovo snimao takve filmove.

– Snimao bih rado nastavke svojih uspješnih romantičnih komedija koje bi demistificirale i srušile taj žanr. Pokazati ljudima kako završe ti likovi, mislim da je to briljantna ideja – zaključio je glumac.

24sata.hr

Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.