Inauguracija američkog predsjednika: J. Lo svoj nastup iskoristila za slanje političke poruke

jan 21, 2021 Vijesti o poznatima

Inauguracija američkog predsjednika Josepha Bidena jučer je bila najpraćeniji događaj u cijelom svijetu, ali jedan momenat je “ukrao” pažnju javnosti. Naime, pred kraj svog nastupa Jennifer Lopez je na španjolskom izrecitirala dio američkog Zaloga vjernosti, a onda je otpjevala stih ‘let's get loud’ iz svog hita iz 2000. prije nego je završila.

Mnoge je to ‘ubolo’ u uho pa je bilo onih kojima je nastup bio jednostavno smiješan, neki su se sramili gledati, drugi su je optužili za samopromociju, a bilo je i onih koji misle da iza svega stoji politička poruka namijenjena Latinoamerikancima koji žive u SAD-u.

Većini je nastup bio smiješan. No mnogi su u njenom potezu prepoznali poziv Latinoamerikancima da se napokon čuje i njihov glas u zemlji. Ovo nije prvi put da je baš pjesmu ‘Let's Get Loud’ iskoristila za slanje političke poruke, piše Insider. Tokom showa na poluvremenu prošlogodišnjeg Super Bowla tu je pjesmu pjevala zajedno sa svojom kćerkom, dok je bila ogrnuta velikom portorikanskom zastavom. Tada su ispred pozornice bila i djeca koja su sjedila u kavezima, a vjeruje se kako je to bila aluzija na odvajanje imigrantske djece od roditelja na američkoj granici s Meksikom. Jennifer Lopez još nije objavila s kojom je namjerom ubacila svoj stih u nastup na inauguraciji.

24sata.hr

IK

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.