Jennifer Aniston svoj glas na izborima dala Joeu Bidenu

by | 25 Oktobra, 2020

Glumica Jennifer Aniston, zvijezda serije ‘Prijatelji’, objavila je putem društvenih mreža kako je putem pošte prijevremeno glasala na američkim predsjedničkim izborima, te ujedno otkrila i da je svoj glas dala demokratskom kandidatu Joeu Bidenu i njegovoj zamjenici Kamali Harris. 

– Glasala sam za njih jer je trenutno naša zemlja više podijeljena nego ikad ranije. Trenutno nekoliko muškaraca u rukama drži moć odlučivanja šta žene mogu, a šta ne s vlastitim tijelima. Naš trenutni predsjednik zaključio je da rasizam nije problem. U više navrata je javno ignorisao nauku. Previše ljudi je umrlo.

Riječ je o budućnosti ove zemlje i cijelog svijeta – započela je glumica objavu. Jennifer nastoji potaknuti pratitelje da razmisle kome će dati svoj glas na nadolazećim predsjedničkim izborima i da razmisle na koga će se najviše odraziti ishod ovih izbora.

– Na vaše kćeri, LGBTQ+ zajednicu, našu braću i sestre Afroamerikance, starije ljude sa zdravstvenim problemima i vašu buduću djecu i unuke, koji će imati zadatak spasiti planetu za koju trenutna vlast ne misli da je ugrožena. Cijela ova stvar ne odnosi se samo na jednog kandidata ili problem, već na budućnost zemlje i svijeta. Glasajte za jednaka ljudska prava, ljubav i pristojnost – govori Jennifer. Osvrnula se i na kandidaturu repera Kanyea Westa, supruga reality zvijezde Kim Kardashian (40).

– Nije smiješno glasati za Kanyea. Ne znam šta bih drugo rekla. Budite odgovorni – rekla je Jennifer, a mnogi pratitelji su joj u komentarima izrazili podršku.

– Svaka riječ ti je na mjestu – pisali su joj.

Izvor: 24sata.hr/Foto: Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.