Justin Timberlake na udaru kritika zbog Britney

by | 12 Februara, 2021

Otkako je prikazan dokumentarni film ‘Framing Britney Spears’ kritike javnosti su usmjerene na Justina Timberlakea kojeg smatraju glavnim negativcem u životu mlade pjevačice. 

U dokumentarnom filmu spominje se njen prekid s Justinom, nakon kojeg je on postao svjetska zvijezda. Britneyjini fanovi tvrde da ga je pjesma ‘Cry Me a River’, za koju se misli da govori o tome kako je Britney prevarila Justina, lansirala na scenu.

– Ovo je možda prvi put u njegovoj karijeri da njegova šarm-ofanziva ne djeluje. Veći dio dokumentarnog filma o Britney fokusira se na to ko je kriv za njena mentalna pitanja i skrbništvo iz kojeg se pokušava izvući… No čini se da se internet grupno fokusirao na jednog određenog negativca: toliko ljudi se loše ponijelo prema Britney Spears, ali niko joj nije učinio gore od Justina Timberlakea – piše BuzzFeed.

Wesley Morris u dokumentarcu govori kako su se prema Britney odnosili na ‘srednjoškolski način’. Dok je Justin bio školski heroj, ona se karakterizirala dro*om.

– On je taj spot iskoristio kao oružje da bi nju optužio za propast njihove veze – zaključuje Morris. Par se upoznao zahvaljujući emisiji ‘The All New Mickey Mouse Club’, a prohodali su 1999. godine. Zajedno su proveli tri godine, a prekinuli su nakon, kako se navodi, nevjere Britney Spears.

Mnogobrojni obožavatelji pjevačice tvrde da je Timberlake svjesno sve učinio kako bi sebe prikazao kao pozitivca.

– Timberlake nije bio jedini kreator psihičkih problema koji su doveli do situacije u kojoj je danas Spears, ali nije učinio ništa da smiri bijes oko nje. Zašto i bi? Imao je koristi od toga – piše BuzzFeed.

 

24sata.hr

Kevin Winter / Staff/ Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.