Netflix na udaru kritika: “Kruna” prikazuje izmišljene stvari pod istinite

nov 17, 2020 Vijesti o poznatima

Netflix je početkom sedmice objavio četvrtu sezonu serije “Kruna” u kojoj se govori o Charlesovom braku s princezom Dianom, ali i njegovom aferom s Camillom Parker Bowles, s kojom je sada u braku. Osim toga, bavi se i Dianinim poremećajem prehrane i pokazuje kako guta hranu, a onda povraća u toaletu. Bliski prijatelj princa Charlesa optužio je Netflixovu dramu da trola britansku kraljevsku porodicu i to s novcem kojeg dobijaju od Hollywooda. Prikazuju, kaže, izmišljene stvari pod istinite. 

Strani mediji pišu kako je izvor blizak britanskim vođama rekao:

– To je dramska serija koja je, izgleda, napravljena ne poštujući ljude koji su u tu priču uključeni. Njihovi su životi sada ‘oteti’ i iskorišteni su. U ovom slučaju, povlače se opet stvari koje su se dogodile u vrlo teškim vremenima prije 25, 30 godina i ne mari se za ničije osjećaje. To nije dobro ni pošteno, pogotovo jer puno prikazanih scena ne odgovara istini – istaknuo je izvor.

Oglasili su se i iz Palače:

– Radi se o tome da nas trolaju s budžetom koji dobijaju iz Hollywooda. Javnost ne smije biti zavarana pa da pomisle da je ovo situacija koja se zaista dogodila.

Navodno je sve to spominjanje razvoda i afere naljutilo princa Williama, koji se nikako ne slaže s tim da se imena i djela njegovih roditelja povlače po nekoj seriji.

24sata.hr

Pool / Pool/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.