Scena sa Donaldom Trumpom izbačena iz filma “Sam u kući 2”

by | 21 Decembra, 2020

Kultni film “Sam u kući” obavezan je na repertoaru filmova koje morate pogledati svake godine u ovo doba. Sigurno svi već znamo skoro svaku scenu iz filma, pa i onu sa bivšim američkim prdsjednikom Donaldom Trumpom. Međutim, kanadska državna televizija je prošle godine potvrdila da je izrezala pojavljivanje američkog predsjednika Donalda Trumpa u filmu ‘Sam u kući 2’, no naglasila je da je to učinjeno prije nego što je on izabran za predsjednika, zbog skraćivanja filma.

CBC je emitirao taj film iz 1992., a dio gledatelja i kanadskih medija primijetio je da je scena s Trumpom izrezana, pa su zatražili objašnjenje, posebno jer je Trump rekao da je bila ‘čast’ sudjelovati u tom filmu.

– Kao što je često slučaj u dugometražnim filmovima prilagođenima za televiziju, ‘Sam u kući 2’ je premontiran zbog trajanja – rekao je glasnogovornik CBC-ja Chuck Thompson.

– Scena s Donaldom Trumpom bila je jedna od nekoliko koje su izrezane iz filma jer nisu bile ključne za radnju. To je učinjeno 2014., kad smo otkupili film, a prije no što je Trump izabran za predsjednika’ 2016. godine – dodao je Thompson.

Mnogi korisnici društvenih mreža optužili su CBC da je donio politički motiviranu odluku, a Trumpov sin Donald Trump Jr. na Twitteru je taj potez proglasio ‘patetičnim’. Samog Trumpa čin kanadske televizije je zabavljao. Tada je na Twitteru napisao kako mu se čini da se ‘Justinu T. ne sviđa što ga tjera da više izdvaja za NATO ili trgovinu’, referirajući se na kanadskog premijera.

– Film više nikad neće biti isti – napisao je Trump, dodavši u zagradi kako se ‘samo šali’.  On se u ‘Sam u kući 2’ pojavljuje vrlo kratko. Mladi Kevin McCallister (Macaulay Culkin), zaboravljen od porodice, u filmu se pokušava snaći u velikom hotelu u kojem odsjeda za praznike. Zaustavlja muškarca u dugom kaputu s crvenom kravatom kako bi ga pitao upute kako stići do predvorja.

– Niz halu, pa nalijevo – odgovara mu Trump.

On je početkom devedesetih kupio njujorški Hotel Plazu u kojem je snimljen velik dio scena tog, ali i drugih američkih filmova.

24sata.hr

Pool / Pool/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.