Tužna sudbina: Cher je teško bolesna, sama i bankrot?

by | 28 Juna, 2016

Cher uništava teška bolest kojom se zarazila osamdesetih, a povukla se sa scene jer želi umrijeti u miru, tvrdi američki tabloid koji navodi da su je i djeca napustila

cher-2013-650-430

Nekad znana kao ‘boginja popa’, Cher (70), tvrde prijatelji, boluje od smrtonosnog virusa zbog kojeg joj otkazuju organi. Porodica joj je okrenula leđa, a bivša milionerka sada, piše američki The National Enquirer, jedva preživljava.

Još krajem osamdesetih Cher je dijagnosticiran Epstein-Barr virus, vrsta herpesa, koja može uzrokovati otkazivanje organa kao i više vrsta raka.

– Bila sam stalno bolesna, skoro me ubila upala pluća. Ljekari su mi prvo govorili da sam luda i pretjerujem, no ispostavilo se da sam teško bolesna – kaže pjevačica jermenskog porijekla.

Upravo je zbog toga napravila pauzu u karijeri i orijentirala se na lakšu zaradu, snimanje reklama.

cher

No čitavo bogatstvo od gotovo 300 miliona eura otopilo se uslijed loših ulaganja, nerazumnog trošenja, ali i stagniranja karijere pa Cher, sada kad je najbolesnija, mora računati na pomoć prijatelja. Iza sebe ima dva turbulentna braka i dvoje djece, koja s majkom, navodno, ne žele razgovarati.

Njen sin Chaz Salvatore Bono (47) rođen je kao kći Chastity, a majci je zamjerio što ga nije podržala tokom tranzicije u muškarca. Drugi sin, glazbenik Elijah (39), s majkom je već dugo u lošim odnosima. Cher se povukla iz javnosti jer želi ‘umrijeti na miru i ne opterećivati druge’.

Navodno zna da joj je preostalo jako malo vremena. Susjedi i prolaznici koji su je vidjeli tvrde da je potpuno neprepoznatljiva i da jedva hoda.