Predstavljamo vam glamurozne dekoracije by Zorica

by | 22 Novembra, 2022

Zorica Milidrag iz Banje Luke kreira jedinstvene cvijetne dekoracije za sve prilike

Ova 31-godišnjakinja majka je dječaka i magistrica Predškolskog vaspitanja, a uz sve to velika je zaljubljenica u dekoracije i cvijeće.

Zorica ljubav prema cvijeću gaji još od djetinjstva, a prvi buket napravila je tati sa četiri godine. U razgovoru nam je otkrila kako je došla na ideju da pokrene vlastiti biznis, kako izgleda izrada jedne dekoracije te po kojoj dekoraciji je prepoznaju.

Kako ste došli na ideju da pokrenete vlastiti biznis?

Najviše vremena provodila sam na livadi berući cvijeće i praveći bukete. Za rođendan sam uvijek tražila cvijeće, mama mi je rado poklanjala dva buketa za rođendan. Sto je uvijek bio ukrašen cvijećem, a rado sam poklanjala cvijeće drugaricama za rođendan. Bavila sam se plesom, išla na UMS školu talenata, završila sam magistarski na Filozofskom fakultetu. Kroz školovanje sam akcenat stavila da završim fakultet, ali i dalje sam odlazila u cvjećare i kupovala cvijeće, aranžirala za kuću i prijatelje. Kada sam završila fakultet fokus sam stavila na struku, mada nisam dugo radila u struci. Ideju za bisnis iz oblasti dekorisanja i aranžiranja dao mi je brat. Bila sam malo skeptična da li da se time počnem ozbiljno baviti, jer ništa ne volim polovično i tako sam počela od prvog buketa i dostave. Zaista sa strašću pravim svaku dekoraciju i ne doživljavam je kao posao, već relaksaciju.

Koliko je bilo teško razviti dobar odnos s kupcima, i stvoriti njihovo povjerenje?

Svaki odnos sa kupcima bio je dobar. Ljudima se sviđa kako radim i vide da to zaista radim iz ljubavi. Trudim se da svaka dekoracija bude drugačija i da zadovoljim njihove želje.

Kojim materijalima se koristite pri izradi?

Radim sa prirodnim i vještačkim cvijećem kada su u pitanju dekoracije sa balonima. Radim sve vrste tematskih dekoracija za vjenčanja i ostale evente.

Koliko vremena Vam je potrebno za izradu jednog proizvoda?

Ukoliko je u pitanju aranžman ili buket od dvadeset minuta do pola sata, dok veće dekoracije radim od dva do šest sati.

Šta sve možemo pronaći u Vašem asortimanu?

Radim sve vrste tematskih dekoracija za vjenčanja, krštenja, rođendane, poslovne evente. Također pravim bukete i cvijetne aranžmane sa clear kuglama. To su providni baloni koje se pune perjem i malim balonima i njih kupci najviše traže. U Banja Luci se jedina bavim izradom takvih vrsta aranžmana.

Koja dekoracija je Vaš zaštitni znak?

Dekoracija sa clear kuglama je moj zaštitini znak.

Šta Vam najveća inspiracija?

Najveća inspiracija mi je da budem najbolja u svom poslu. Ne smatram nikoga konkurencijom, treba imati zdravu konkurenciju i težiti da budeš najbolji, a vjerujem da svi koji rade ovu vrstu posla rade iz ljubavi. Ovo je posao kroz koji upoznaješ nove ljude, radi se uvijek za lijepe povode i znam da ljude činim sretnim. Jer sve što je lijepo za oko čini nas sretnim, dekoracija pravi potpuno drugačiju atmosferu na proslavama i u svaki ambijent unosi neku razigranu notu i život.

Da li planirate uvesti neke novitete?

Planiram uvesti novitete.

 

Razgovarala: Ilma Jakubović-Rafuni

Aleksandar Arsenović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.