Divna vila na Braču prava je oaza za odmor!

jun 3, 2020 Putovanja

U mjestu Selca na ostrvu Brač, na brdašcu Petrovac, smjestila se Villa Bifora koja gostima pruža mjesto idealno za opuštanje i bijeg od svakodnevice. Vila originalne arhitekture datira iz 19. vijeka, a pripadala je plemićkoj porodici Didolić i zvala se “Kuća u strani”. U to doba kuća je bila namjenjena gospodi za svakodnevno opuštanje, a prije dvije godine uredila su je i restaurirala braća Toni i Marijan Trutanić i tako je postala Villa Bifora.

Foto: Barbara Kovačević, Luka Rocco

Novo ruho stare kamene kuće

U blizini se nalazi njihov restoran Park Petrovac, a vila, koja ima 48 kvadrata, nekad im je služila kao skladište. Braća su u to staro skladište unijela novi duh i nove elemente koji su oživjeli staru kuću i ponovno je učinili atraktivnom i korisnom. Od vremena kad je nastala pa sve do današnjeg dana, izgled “Kuće u strani” ostao je originalan. U restauraciji je popravljen krov, a sa stražnje strane dodat je prostrani toalet s panoramskim krovom. Dizajn interijera je jedinstven, a kombinuje moderne elemente, dok je istovremeno zadržana originalna struktura i izgled vile.

U vrtu iz kojeg se pruža spektakularni pogled sagrađen je bazen za opuštanje te prostrani lounge. Iz dnevnog boravka i trpezarije stepenice vode na galeriju gdje se nalazi spavaća soba s bračnim krevetom iz koje se takođe pruža pogled na susjedna mjesta. Villa Bifora je zamišljena kao kuća za odmor za dvoje ljudi, međutim, u dnevnom boravku postoji komotna sofa na kojoj mogu spavati još dvije osobe. U podrumu vile nalazi se i mala soba za opuštanje.

Kuća idealna za opuštajući odmor

U cijenu noćenja uključen je doručak u restoranu Park Petrovac, a gostima je na raspolaganju i besplatna degustacija domaćih proizvoda poput maslinovog ulja, vina, sira, suhih smokava i još mnogo toga. Šetnja istorijskim nalazištima s vodičem takođe je uključena u cijenu.

Jedinstvena lokacija s koje se pruža predivan pogled čini Villu Biforu pravom oazom mira. Ako tražite mjesto za odmor daleko od buke, gužve i užurbane svakodnevice, ne morate tražiti dalje od nje.

Sve dodatne informacije o rezervaciji smještaja možete pronaći ovdje.

[smart-grid]

[/smart-grid]

Izvor: journal.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.