Razgovarali smo s Draganom Draganić, međunarodnom frizerskom sutkinjom i dobitnicom medalje za doprinos frizerskoj struci

by | 23 Septembra, 2022

Dragana Draganić iz Sarajeva član je međunarodnog žirija od 2007. i od tada je sudila većinu svjetskih prvenstava.

Svjetska frizerska organizacija OMC koja ove godine slavi 75 godina postojanja u okviru jubileja je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Parizu dodijelila nagrade istaknutim članovima iz cijelog svijeta. Dragana Draganić je dobila medalju za doprinos frizerskoj struci.

-Sanjajte jer ako nemate snove ne mogu vam se ni ostvariti. Kao tinejdžerka, dok sam pohađala frizersku školu, maštala sam o nekoj velikoj dvorani u kojoj se održava Svjetsko prvenstvo frizera i sebe u ulozi sutkinje. Tada nisam ni slutila da će doći taj dan. Sanjala sam i da ću imati svoj salon u koji će dolaziti klijenti iz cijeloga svijeta. U duši sam kosmopolita, sretna sam kada sam okružena ljudima različitih nacija, starosnih doba, nivoa obrazovanja i pogleda na život. Bogatstvo je u različitosti. Mogu reći da sam bogata jer sam zahvaljujući poslu kojim se bavim upoznala mnogo zanimljivih ličnosti i obišla različite krajeve svijeta. Svijet je ljepši zahvaljujući nama frizerima. A naša odgovornost je velika jer nam ljudi povjeravaju u ruke ono najdragocjenije, svoju glavu – istakla je Dragana.

Priznanje za životno djelo dobio je Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera u BiH, Mehmed Šabić, priznanje za istaknutog člana OMC-a a Meliha Ćerimović medalju za međunarodnog žirera.

Reprezentaciju frizera iz BiH na ovogodišnjem takmičenju u Parizu činilo je sedam takmičara u različitim disciplinama koji su postigli najveći reprezentativni uspjeh do sada. Amna Bašić i Snježana Bodulović su se takmičile u kategoriji ženskih frizura Fashion Gala Style i Fashion Bridal Style. U kategoriji muških frizura tim su činili: Redžep Čaušević, Željko Lončar i Mirfat Hašić koji su se takmičili u disciplinama Classic Fade Cut i Skin Fade Cut. Kao tim osvojili su visoko 4. mjesto dok je Redžep Čaušević pojedinačno zauzeo 5. mjesto. U juniorskoj kategoriji ženskih frizura Haris Alagić je u disciplini Fashion Bridal zauzeo visoko 4. mjesto dok se u kategoriji muških frizura u disciplini Fashion Cut takmičio Ivan Miloš.

-Kao dugodišnji član međunarodnog žirija s ponosom ističem da su svi naši takmičari uradili izvrsne frizure i na sljedećem takmičenju očekujem još bolje rezultate, zaključila je Dragana Draganić.

 

 

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.