Šta nam je u beauty razgovoru otkrila Naida Kadić Klico?

by | 21 Decembra, 2022

Lifestyle blogerica otkriva svoju rutinu njege, ističući pritom da nesavršenosti treba ponosno nositi, ne skrivati ih

Priredila: Aida Olević Maljević

Kako biste uporedili svoj nekadašnji način šminkanja – s ovim današnjim? Koliko se to promijenilo?

Kada pronađem proizvode koji mi odgovaraju koristim ih godinama, tako da se nije desila neka bitnija promjena. Ono što je neizostavno u mojoj makeup rutini jeste tuš koji daje posebnu notu mojim plavim očima i svijetloj puti.

Kako izgleda vaša rutina njege? Možete li je opisati po koracima?

Jasno je da lijepa i zdrava koža nije samo stvar genetike, te da naše svakodnevne navike i rutine utiču na to kako se vidimo u ogledalu. Poznavanje vlastite kože je preduslov njenog zdravog i lijepog izgleda. Dugo sam tražila proizvode koji nisu preagresivni za moju kožu. Otkrila sam cijelu liniju Neutrogena Bright Boost proizvoda koji su savršeni za mene. U prvom koraku koristim piling za otklanjanje svih nečistoća. Dubinski čisti moje lice i daje vidljivo svjetliji i nježniji izgled. Drugi korak su dnevna i noćna krema, koje svojom laganom teksturom hidriraju i njeguju moju kožu. Posljednji korak je serum kojeg zovem Miracle in a bottle, koji obnavlja kožu. Pored svega navedenog, dovoljan unos vode u organizam je i te kako bitan za našu kožu i zdravlje u cjelini.

Mislite li da je danas, u eri uljepšavanja, prije svega na Instagramu, dobro ili loše postavljati „no makeup” fotografije?

U opisu posla većine slavnih žena na Instagramu je vječna ljepota, glamur i dokazivanje „savršenosti”. To su neispunjivi zahtjevi koje nameću beauty industrije. Primijetila sam da je veliki broj slavnih žena počeo objavljivati slike bez šminke. Na tim fotografijama se vidi da su i one, kao i svi mi, posebni, s prepoznatljivim karakteristikama izraženim i kroz prednosti i kroz nedostatke. Nesavršenosti treba ponosno nositi, ne skrivati ih. Smatram da je to veoma pozitivno i da se time vraća osjećaj za novo-stare vrijednosti, pogotovo kod mlađih generacija.

Je li danas za lifestyle blogericu na društvenim mrežama njegovan izgled presudan?

Nedavno sam pročitala studiju da je izgled i govor tijela 55% poruke koju nekome šaljemo. Iako se čini površno, činjenica je da je izgled ključan za uspjeh u svim sferama života. Ljudi koji lijepo izgledaju, obično su i puni samopouzdanja. Pored toga što treba voditi računa o svom izgledu, lijep odgoj, maniri, harizma i moral su ono što daje kompletnu sliku. Sve to u cjelini vodi ka uspjehu.

Koje beauty tretmane ste probali i koji vam je omiljeni?

S ovim pitanjem moram biti iskrena. Do sada nisam probala nijedan beauty tretman. Imam vrlo osjetljivu kožu i plašim se da izazovem negativne reakcije. S obzirom da sam ušla u 30-te, mislim da je sada pravo vrijeme da isprobam neke tretmane.

Jeste li pristalica korištenja isključivo skupih proizvoda za njegu i uljepšavanje, ili volite da kupujete i po drogerijama?

Visoka cijena ne znači nužno i kvalitetniji proizvod. Važno je imati na umu da mnogi pristupačni proizvodi imaju iste djelotvorne aktivne sastojke kao i skuplji proizvodi. Najbitnije je pronaći proizvode koji vam najviše odgovaraju i redovno ih koristiti.

Da li ste fan mirisnih vodica i ulja za tijelo i parfema? Kakve note volite?

Veliki sam zaljubljenik u parfeme. Koliko god se moderno i stilizovano obučemo, sredimo frizuru i dodamo aksesoare, naš izgled nije potpun bez parfema. Lista mojih omiljenih parfema je dugačka, a biram ih po raspoloženju tog dana. Sladak, topao i nježan miris, jedan je od najelegantnijih mirisa.

Kako njegujete kosu i šta koristite od preparata?

Nije tajna da je kosa jedan od načina kroz koji iskazujemo naš stil, preferencije, karakter i raspoloženje. Od posebne je važnosti njen zdrav sjaj i njega. Godinama koristim Pantene brand za kosu i mnogo sam zadovoljna svim njihovim proizvodima. Pantene Pro-V Miracles linija je napravljena bez sulfat surfaktanta, što je posebno bitno za moju kosu jer je tretirana pramenovima. Pored toga koristim Togethair Crystal Tears serum za sjaj, hidrataciju i kontrolu kose. Ovaj serum je pravo otkriće i rado ga preporučujem.

 

ljepotaizdravlje.ba

ljepotaizdravlje.ba