Feng Shui pravila za dobru energiju i blagostanje

jan 20, 2018 Feng Shui

Prema drevnom vjerovanju, ako posvetimo dovoljno pažnje i dom uredimo prema  Feng Shui pravilima privući ćemo harmoniju i blagostanje.

 

Feng Shui je drevna vještina  življenja i uređivanja prostora, stara više od 6000 godina. Prema učenju Feng Shui-a, ukoliko životni prostor  uredimo prema određenim pravilima, privući ćemo pozitivnu energiju i uspjeh. Pravila Feng Shui-a kažu da je jedna od najvažnijih prostorija u domu spavaća soba, jer  ona sadrži  našu energiju. Ako nam spavaća soba ima nestabilnu, slabu ili negativnu energiju, to će se odraziti i na privatni život i veze.

Energiju sobe, pa tako i ličnu možete iscijeliti unošenjem devet predmeta u spavaću sobu, jer je to broj koji simbolizuje tranziciju, prelazak u nešto bolje i novi početak.

1. Krevet maksimalne veličine 200×150 cm

Izbjegavajte takozvane king size  krevete  jer oni unose otuđenost i razdor u spavaću sobu. Na tako velikom krevetu odvojeni ste od partnera i na taj način smanjuje se bliskost među vama.

2. Difuzer za eterična ulja

Osim što divno mirišu, eterična ulja imaju iscjeliteljska svojstva i oslobađaju nas od stresa, nakon napornog dana. Izaberite ulje koje vam odgovara, ali naročito se preporučuje miris  lavande, koji ima umirujuće dejstvo i priprema vas za miran san.

3. Crni turmalin i  čisti kvarc

Ova dva minerala zajedno pružaju balans i zaštitu. Crni  turmalin vas prizemljuje, te čisti sobu od elektromagnetnih sila koje utiču  na naš san  i  zdravlje. U  sva četiri ugla sobe potrebno je staviti crni turmalin,  a zatim na sredinu sobe čist kvarc.

4. Dva noćna ormarića

Ne moraju biti jednaki, ali svakako bi trebalo da imate dva,  bez obzira da li trenutno imate partnera ili ne. Važno je imati slobodan prostor pored glave, jer tako ispoljavate svoju želju za stvaranjem uravnoteženog partnerstva.

5. Crna bilježnica i  crvena olovka

Bilježenjem svojih misli i obaveza stvarate red u životu,  a bilježenje snova inspirisaće vas na svakodnevne pozitivne odluke. Crna boja simbolizuje mudrost, a crvena vas štiti i podstiče  vam misli.

6. Dva komada ružičastog kvarca

Privlače ljubav, harmoniju  i povjerenje u vaš emotivni život.

 

7. Zelena biljka

Biljka  će u vaš prostor unijeti  obnavljajuću energiju. Biljke su tihi iscjelitelji našeg  tijela  i duha,  koje s nama dijele pozitivnu energiju. Stvaraju kiseonik i sakupljaju štetne materije iz vazduha.

8. Cvijetna esencija

Kada se osjećate loše stavite cvijetni miris koji vas umiruje na vaš vrat, tako ćete skupiti pozitivnu energiju  u svome tijelu.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.