Pravila za uređenje spavaće sobe u kojoj će vaš odmor biti potpun

by | 14 Februara, 2021

Spavaća soba je mjesto gdje se odmaramo, spavamo i skupljamo energiju za svaki novi dan, zato je vrlo bitno da je uredite tako da vam pruža potpuno zadovoljstvo u svakom smislu, a u tome se možete poslužiti pravilima kineske discipline Feng Shui. 

Pozicija kreveta

Krevet treba da se nalazi u takozvanom zapovjednom položaju. Da biste krevet postavili u zapovjedni položaj  locirajte ga tako da možete da vidite vrata spavaće sobe dok ležite u krevetu, a da ne budete direktno u liniji sa vratima. Ovo vam daje najširi pogled na sobu. Ovo takođe predstavlja vašu svijest o svim mogućnostima koje su vam na raspolaganju.

Krevet bez uzglavlja

Prema Feng shui disciplini uzglavlje je veoma važno.  Pruža podršku, kao i vezu između vas i vašeg partnera. Izbjegavajte uzglavlja sa rupama ili rešetkama.

Nered i odlaganje ispod kreveta

Ako imate nereda ispod kreveta, ovo takođe sprječava energiji da slobodno teče. Posebno je važno izbjegavati bilo šta što je imalo emocionalnu pripadnost, poput bilo čega što je pripadalo bivšim ljubavima i bilo čega oštrog. Ako predmete morate da skladištite ispod kreveta, držite se mekanih predmeta ili posteljine i dodatnih jastuka.

Kancelarija

U idealnom slučaju, najbolje je da izbjegnete kućnu kancelariju u spavaćoj sobi. Teško je obezbijediti baš dodatnu prostoriju kao radnu sobu, ali odvojite za to neki prostor izvan sobe u kojoj spavate. To će vam pomoći da napustite posao na kraju dana i zaista se opustite kada je vrijeme za spavanje.

magazin.novosti.rs

ArchiViz/Getty via Guliver