Feng Shui savjeti za novčanik koji privlači novac

okt 24, 2017 Feng Shui

U Feng Shuiju novčanik nije samo predmet u kojem nosimo novčanice i kreditne kartice, već dom za naš novac i sve što je povezano sa njim.

Foto: Pixabay

Bogatstvo, kažu Feng Shui principi, ne voli zanemarivanje i nebrigu, već mjesta na kojima će se “osjetiti” sigurno. Uz pomoć narednih nekoliko savjeta, možete učiniti da vaš novčanik postane upravo takav – sigurna luka koja će magnetski privlačiti novac i izobilje.

Očistite nered

Vaš novčanik bi uvijek trebalo da bude čist i uredan. Poput doma i kancelarije, u novčaniku iz kojeg su izbačene nepotrebne stvari otvoriće se prostor za protok dobre energije. U Feng Shiju postoje tri zlatna pravila koje stvari treba, a koje ne treba držati u novčaniku:

  • izbacite fiskalne račune, pa čak i kreditne kartice jer simbolišu dug ili već potrošen novac;
  • prazan novčanik simbol je neimaštine – uvijek imajte u šteku makar nekoliko novčanica koje nisu namijenjene za trošenje;
  • nikako ne skupljajte smeće poput omota od bombona, isteklih članskih karata i nevažećih biznis kartica.

Organizujte novčanik

Osoba koja privlači bogatstvo vodi računa o načinu na koji odlaže novac u novčanik – svaki novčić je na svom mjestu, svaka kartica uredno složena. S druge strane, kod ljudi koji nikad nemaju dovoljno novca novčanik je uvijek neorganizovan i u haosu. Imajte na umu da stanje u novčaniku ima snažan uticaj na energetsku vezu između vas i novca.

Izaberite pravu boju

U Feng Shuiju svaka boja ima svoje značenje i predstavlja različite elemente – Vatru, Vodu, Zemlju, Metal i Drvo. Najpopularnije boje kada je odabir novčanika u pitanju jesu crvena, crna, braon, zelena i tamnoplava.

Izbjegavajte second hand novčanik

Ne kupujte prethodno korišten novčanik, jer zadržava energiju prvobitnog vlasnika, bilo ona dobra ili loša.

Odredite mhesto za odlaganje novčanika

Koliko god to smiješno zvučalo, svoj novčanik morate da tretirate sa poštovanjem. Napravite posebno mjesto na kojem ćete držati novčanik i odložite ga tu svaki put kad dođete kući. Izbjegavajte nemarno bacanje novčanika na prvi raspoloživ predmet. Ni slučajno ga ne ostavljajte na podu, pogotovu ne na pločicama u kupatilu.

Izaberite prikladan oblik

Prilikom izbora novčanika, izbjegavajte modele nepravilnog oblika. Prednost dajte duguljastim novčanicima pravilnih linija. Važno je da unutrašnjost bude dovoljno prostrana, kako ne biste morali da presavijate novčanice i gurate ih u skučen prostor. Pravi oblik novčanika povećaće šanse za privlačenje bogatstva.

IZVOR: MOJENTERIJER.RS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.