Ljubičica prema Feng Shuiju u kuću vraća radost i prosperitet

feb 22, 2019 Feng Shui

Ljubičice su delikatno cvijeće koje može ukrasiti svaki dom ili stan. Ne traže veliku brigu i mogu biti u različitim nijansama. Vrlo su lepe i pravi su dekor svakog ambijenta.

Ali to nisu svi pozitivni kvaliteti ovog prekrasnog sobnog cvijeća. Prema Feng Shuiju ljubičica je prilično pozitivan simbol koji može donijeti harmoniju, ljubav i međusobno razumijevanje.

Ljubičasta kao simbol Feng Shuija

Sa tačke gledišta ove drevne istočne nauke, ljubičice predstavljaju personifikaciju moćne jin energije, koja je sposobna donijeti harmoniju u dom i potaknuti protok pozitivne Ki energije. Ali, da ne bi prevladala jang energija, ljubičice treba staviti na određeno mjesto i takođe odabrati pravu nijansu i naučiti da ih kombinujete sa drugim biljkama.

Najpopularnije afričke ljubičice su u bijeloj, ljubičastoj, plavoj i crvenoj boji.

Bijela – boja čistoće i harmonije. Kada u kući nedostaje red ili želite postići harmoniju u unutrašnjem obratite pažnju na čisto bijele ljubičice. Njihova osvježavajuća nijansa može izazvati duhovno uzdizanje. Osim toga, ove sobne biljke pomažu da se izborite sa napadima depresije. One će dobro izgledati na mjestu gde djeca trče okolo bez zaustavljanja: bijele ljubičice savršeno umiruju dječiju agresivnost.

Ljubičasta – savršena za meditaciju i opuštanje, ali treba ih mudro staviti u kuću. Na primjer, one su potpuno nepotrebne u dječijoj sobi dok će biti izuzetno pogodne u dnevnoj sobi ili tamo gdje volite da meditirate. Ljubičasta je boja kreativnosti, dubokih misli i intelektualne aktivnosti. Stoga su najpogodnije za pisce, novinare, naučnike i sve one koji obavljaju naučne aktivnosti. I mogu biti izvor inspiracije. Zato će biti odličan poklon za pjesnike ili filozofe.

Foto: Guliver/Getty Images

Crvena je boja vatre i ljubavi. Crvene ljubičice će izgledati lijepo na svakom prozoru. Stručnjaci Feng Shuija preporučuju da ih kupite onima koji su depresivni ili su izgubili interes za život. Crvena boja vam omogućava da se ponovo osjećate zadovoljno i da želite nešto učiniti. Zato, čim primijetite da se približava nervni slom, svakako obratite pažnju na ljubičice sa crvenim cvjetovima ili ih poklonite nekome ko doživljava duboku depresiju. Nakon nekog vremena, iznenadićete se promjenama koje će se desiti u raspoloženju nekada depresivne osobe.

Plava – boja kreativnosti. Plave ljubičice kombinuju elemente Vode i Vazduha, zahvaljujući kojima imaju veliki uticaj na kreativne sposobnosti osobe. One su sjajne za djecu, jer podstiču njihovo zanimanje za crtanje ili pjevanje. Takvi cvjetovi doprinose razvoju osjećaja ljepote i još pomažu u borbi protiv gojaznosti. Naučno je dokazano da ako na sto stavite plavi stolnjak, poslužite hranu u plavim posudama, a dekorišete sto plavim cvijećem glad će se povlačiti s vremenom i ljudi će htjeti da jedu sve manje i manje.

U kom sektoru da stavite ljubičicu?

To zavisi od njene boje: crvena ili ružičasta je najbolje locirana na jugu. Bijela – na zapadu, ljubičasta – u jugoistočnom dijelu. Osim toga, ljubičice je dobro stavite u uglove sobe – one savršeno izglađuju oštre energetske tokove i time poboljšavaju protok energije u kući. Najbolje sobe za ljubičice su trpezarija ili dnevni boravak. Treba zapamtiti da se ovo cvijeće suši pod direktnim sunčevim zracima, tako da ih ne bi trebalo staviti na sunčanu stranu. Takođe im ne odgovara obilje vode.

Ljubičice – prirodan pokazatelj opšteg raspoloženja u kući

Ako su u kući stalno prisutne svađe, vrlo je vjerovatno da u takvoj porodici ova delikatna i krhka biljka neće uspjeti. One će brzo izgubiti svoju snagu i jednostavno se osušiti. Stoga, donoseći tako delikatnu biljku u kuću, ne smijemo zaboraviti da joj je potrebna mirna atmosfera i pravilna njega.

Feng Shui stručnjaci daju slične savjete ženskim osobama: ako se vaše raspoloženje mijenja nekoliko puta dnevno, a vaš temperament ne može biti opisan kao previše eksplozivan, onda ljubičica uopšte nije vaša biljka. Umjesto toga, obratite pažnju na neki otporniji i jači cvijet koji može izdržati različite vrste energije.

Izvor: Ženski magazin

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.