4 najvažnije skincare navike koje bismo trebali usvojiti u 30-im

by | 13 Aprila, 2024

Pitate se kako bi trebala da izgleda vaša rutina njege kože lica u tridesetim godinama? Otkrijte korake kojima ćete odložiti prve znakove starenja

30-te su vrijeme stresa i hormonalnih promjena koje mogu izazvati razne promjene i na našoj koži. Hormoni rasta počinju usporavati te se koža neće sama regenerirati toliko jednostavno i efikasno kao što je to činila u 20-ima. U svojim 30-ima možda ćete imati posla s tamnim mrljama, ožiljcima od akni te finim linijama i borama koje nikad prije nisu postojale.

Definitivno je vrijeme da svoju kožu počnete shvatati ozbiljno jer njega kože u 30-ima ne može biti identična kao u 20-ima. Međutim, nemojte paničariti jer za svaki nedostatak koji bi se mogao pojaviti, postoji jednostavno rješenje. U nastavku vam donosimo četiri najvažnije navike koje bismo svi trebali integrirati u svoju rutinu za njegu kože u 30-ima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mejuri (@mejuri)

Anti-age njega kože obično počinje već u dvadesetim godinama, u vidu nanošenja zaštite od sunca, praktikovanja zdravog načina života… Međutim, u tridesetim, moramo mnogo više pažnje da posvetimo svojoj koži kako biste prevenirali starenje, te očuvali čvrstu i elastičnu kožu što duže.

Uvedite kremu za oči

Krema za oči je neophodna u tridesetim godinama. Ova osjetljiva regija je sklona isušivanju, što je čini jednim od prvih udarnih mjesta na kojima se pojavljuju bore. Preporučuje se hidratantna krema, ali kofein takođe ima koristi jer pomaže stimulisanju cirkulacije krvi i borbi protiv tamnih kolutova.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli SARA CRAMPTON (@harperandharley)

Ozbiljno shvatite čišćenje

U tridesetim godinama, morate ozbiljno shvatiti čišćenje. Iako nikada nisu ni bile, maramice za skidanje šminke zaista nisu poželjne u ovoj deceniji jer začepljuju pore. Uvedite u rutinu blago sredstvo za čišćenje lica, te piling i masku za pore dva puta sedmično.

Nemojte zanemariti svoj vrat

Estetičari se slažu s tim da kako starimo, postaje posebno važno njegovati kožu vrata i dekoltea. Ovo su osjetljivija područja koja će prva pokazati znakove starenja. Ono što je najvažnije zapamtiti je to da razmazivanje ostatka hidratantne kreme od lica prema dolje, na vrat, nije dovoljno. Iako je namjera dobra, to doista ne pomaže puno u postizanju glatke, hidratizirane kože vrata. Umjesto toga, vrat zaslužuje svoj vlastiti korak u vašoj skincare rutini. To znači da jedno nanošenje hidratantne kreme mora biti posvećeno licu, a zatim drugo nanošenje mora biti posvećeno samo vratu. To će osigurati da vrat dobije odgovarajuću količinu hidratantne kreme kako bi bio mekan, zategnut i njegovan.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mejuri (@mejuri)

Ne zaboravite na SPF faktor

Rekli smo to milion puta, i reći ćemo ponovo, morate da nanosite kremu sa SPF faktorom svakodnevno. Istraživanja pokazuju da 40% faktora starenja nije genetskog porijekla, što znači da možete preduzeti važne korake da poboljšate zdravlje svoje kože. Ne samo da će obilna i redovna primjena zaštite protiv sunca pomoći u smanjenju budućih sitnih linija i bora, već istraživanja sugerišu da može da umanji već postojeće bore i hiperpigmentaciju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky)

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.