4 nijanse karmina zbog kojih će zubi izgledati savršeno bijelo

by | 9 Marta, 2024

Sigurno već znate da boja vašeg ruža za usne u velikoj mjeri utiče na izgled cijelog lica, pa čak i na boju zubi

Neki tonovi karmina učiniće da zubi izgledaju tamnije, a sa druge strane, određene boje istaknut će njihovu blistavost i učiniti da budu bjelji. No, trebalo bi pripaziti da krivim izborom boje ruža žutilo zubiju dodatno ne naglašavamo, a ako je moguće (a jest) bojom ruža učinimo da nam zubi izgledaju bjelje nego što doista jesu.

Crveni ruž

Kada birate crveni ruž, trebali bi izabrati nijansu čiji je podton plavičast. Zašto? Zato što su žuta (žućkasta nijansa zubi) i plava komplementarne boje i poništavaju jedna drugu. Također, plavi podton čini i veći kontrast zubima zbog čega oni izgledaju svijetlije. S druge strane, držite prste podalje od crvenih ruževa koji u sebi imaju narandžaste tonove – crvena i narandžasta su u istom spektru boja pa će žućkasti ton zubi još više naglasiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli CHANEL BEAUTY (@chanel.beauty)

Nježno ružičast

Ova boja nije tako moćan pomagač kad želiš da zubi djeluju bjelijim nego što jesu jer nema efekta kontrasta. No, ako volite baš ružičaste ruževe, neka ti bude. I oni mogu raditi u vašu korist, no birajte one koji idu u smjeru crvenog tona, a ne narandžastog.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)

Ružičasti

S tamnijom ružičastom profinjenih nijansi bobičastog voća uspjeh je zagarantiran, zubi bljesnuti bjelinom. Ono na što trebaš pripaziti jeste da nijansu prilagodite tonu svoje kože. Ako imate vrlo svijetli ten, ne bi trebali izabrati pretamni ruž. Crvenkasti tonovi voća ovdje trebaju biti prvi izbor; ako pak imate tamniju kožu, ružičasti ruž treba ići u smjeru ljubičaste.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rose Inc (@roseinc)

Tamni ruž

Globalno vrijedi sljedeće pravilo: što je ruž tamnije boje, to će zubi djelovati svijetlije. Ali pripazite, smeđe boje se morate kloniti! Smeđa boja ruža, naime, naglašava sve diskoloracije pa zato umjesto nje izaberite tamne tonove bobičastog voća poput boje šljive ili ljubičaste.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Rose Inc (@roseinc)

Pronašli smo jednostavan trik kako pravilno nanijeti kremasto rumenilo

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.