Baby laminacija: Sve što trebate znati o novoj tehnici oblikovanja obrva

by | 14 Januara, 2024

Baby laminacija obrva je nova alternativa popularnim sapun obrvama koja daje mekši i prirodniji izgled

Po definiciji, laminacija obrva je neinvazivna procedura koja uključuje ispravljanje dlačica obrva tako da leže ravno, u istom pravcu (obično na gore) i stvaraju iluziju debljih i gušćih obrva. Ali, šta je onda baby laminacija? Način da dobijete tu laminiranu punoću i gustinu, a da zadržite svoj prirodan oblik obrva. Kako? Stilizujeze samo početak obrve.

Šta je baby laminacija obrva?

Laminiranje obrva je u trendu već nekoliko godina i vjerovatno će ostati popularno još dosta dugo. Međutim, kao i kod mnogih velikih trendova, neophodna je svestranost i prilagođavnje trenutnim zahtjevima beauty svijeta da bi se popularnost laminiranja održala.

Ove godine nosićemo obrve bez drame, bez oštrih lukova, bez prekomjerne debljine. To ne znači da se vraćamo sa radošću zaboravljenoj eri tankih obrva – naprotiv! I dalje volimo pune obrve, ali ćemo težiti da njihov oblik bude što bliži našem prirodnom. E, tu se pokazuju sve prednosti baby laminacije. Ovakav tip stilizovanje daje manje dramatičan izgled, a i dalje obećava punoću i gustinu.

@rachelwilliamscreative ‘The Baby Brow’ – i only laminate the first part of brow which brings them closer together to achieve that ‘model.. i dont even use tweezer’ look.. a great trick for if you have over plucked your center #fyp #fypシ #fypシ゚viral #fyourpage #brow #browntiktok #browshaping #browstutorial #lamination #browlamination #browlaminationtutorial #thebabybrow ♬ Baby – Ashanti

Sve prednosti baby laminacije

Popularnost ovog tretmana za obrve leži u tome što žene danas žele da izgledaju njegovano i uglađeno, ali da ne ulažu prekomjerno vrijeme ujutro, čim ustanu.

Još jedna pozitivna strana ovakve laminacije? Čuvaju vaše obrve! Pošto je samo polovina (ili manje) dlačica tretirana rastvorom za laminaciju, te osjetljive obrve ostaju djelimično zaštićene. Šta još? Imate veću fleksibilnost izgleda – možete urediti gelom i ostatak obrve, a možete ih ostaviti i u prirodnom stanju.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli PENNY ANTUAR | MAKEUP ARTIST (@pennyantuar)

Da li je baby laminacija obrva dobar izbor za vas?

Da biste znali da li ste pravi kandidat za ovaj tretman, trebalo bi da pogledate ukupno stanje vaših obrva. Ako vaše obrve imaju mnogo malih krivina i talasa ili uvojaka – ovo nije dobra opcija za vas. Kada se ispravi prvi dio obrva, one neće izgledati uredno. Takođe, baby laminaciju ne bi trebalo da biraju žene sa rijetkim obrvama ili sa dlačicama koje rastu horizontalno. U oba slučaja podignuti prednji dijelovi obrve biće u velikom kontrastu sa ostatkom dlačica, stvarajući neprirodan izgled.

Da li postoje nuspojave laminacije?

Baby laminacija nije opcija za žene koje su trudne ili koje doje. Takođe, stručnjaci upozoravaju da morate biti svjesni da bilo koja vrsta laminiranja obrva predstavlja rizik za nježnu kožu i kosu u predjelu oko očiju. Oštre hemikalije mogu izazvati ekcem, koji karakteriše crvena, suha, svrbežna i upaljena koža. Zato, provjerite kog stilistu kontaktirate – oni sa iskustvom će znati da procjene da li ste pravi kandidat za baby laminaciju.

3 frizure koje tankoj kosi vraćaju volumen

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram