Da li suha ulja pomažu koži da izgleda mekše i sjajnije?

by | 23 Maja, 2024

Za razliku od tradicionalnih ulja, suha ulja su posebna zbog brzoupijajućih formula i mat završetka

Sa suhim uljem samo nekoliko sekundi nakon nanošenja možemo se obući, ali koža ostaje i dalje hidrirana što je čini mekšom i blistavijom.

Prema stručnjacima za Vogue, suha ulja sadrže veći udio niskoviskoznih ulja poput sjemenki grožđa, argana i šipka, te zahvaljujući svojoj molekularnoj strukturi, ne ostavljaju osjećaj težine na koži.

Ulja poput kokosovog, jojobinog i bademovog duže se zadržavaju na koži i imaju bogatiju teksturu, što ih čini idealnim za zimske dane. Suha ulja su stručnjaci usporedili sa serumom za tijelo i nazvali su ih brzim i efikasnim rješenjem za dehidriranu kožu. Suha ulja se mogu nanijeti na skoro sve dijelove kože, a ne morate razmišljati da ćete isprljati svoju odjeću.

Prije nanošenja ulja, stručnjaci savjetuju suho četkanje kože kako bi se potaknuo protok krvi, što pomaže sastojcima ulja da prodru dublje. Ako želite osjećaj hlađenja koji smanjuje natečenost, možete staviti ulje u frižider na nekoliko sati, ali ne predugo da se ne stvrdne.

Za hidrataciju, ulje je najbolje nanositi na vlažnu kožu nježnim i širokim pokretima. Nema potrebe za intenzivnim masažama, jer su suha ulja manje skliska i brže se upijaju u kožu u usporedbi s klasičnim uljima.

ljepotaizdravlje.ba

iStock/Getty Images Plus