Evo kako odabrati savršenu nijansu ruža za svoj ten

by | 23 Novembra, 2023

Postoji nešto zabavno u promjeni boje ruža, u skladu sa godišnjim dobima. Boja usana ima moć da učini da vaš cijeli izgled djeluje novo i svježe

Svjetlije boje karmina i svilenkasti sjajevi za usne, mogu učiniti da vaše usne dođu do izražaja. Savršeno je vrijeme da se odlučite za nešto smjelo i svijetlo.

Postoji toliko mnogo mogućnosti boje za usne, da biranje nove boje može biti istovremeno uzbudljivo i neodoljivo. Ako imate problema sa odabirom nijanse, neka vam ton kože bude vodič.

Kako odrediti ton vaše kože?

Hladni tonovi kože imaju ružičasti i plavkasti pod-ton, i imaju tendenciju da brže izgore na suncu. Topli tonovi imaju zlatni i žućkasti ton kože, i imaju tendenciju da preplanu na suncu, a neutralni tonovi kože su prosto neutralni, i imaju tendenciju da pregore na suncu, a onda dobiju ten. Postoje različiti trikovi koji će vam pomoći da odredite nijansu kože, kao što je gledanje vena na unutrašnjoj strani zgloba, i razmatranje šta vam bolje pristaje: srebrni ili zlatni nakit.

Kada su u pitanju boje ruževa, ovaj profesionalac je detaljno opisao šta najbolje pristaje za hladne, neutralne i tople tonove kože:

Ružičasto-bež i ružičaste nijanse, dopunjuju hladne tonove kože; boje mesa, koraljne i crvene nijanse dopunjuju neutralne tenove; a toplije nijanse sa plavim i ljubičastim pod-tonovima dopunjuju tople tenove.

5 savjeta kako nanijeti mat ruž kao pravi profesionalac

Koja boja se najbolje slaže uz vaš ten?

Oni sa svijetlom kožom i hladnim tonovima treba da traže ružičaste nijanse karmina.

Najbolje proletne nijanse za tople i svijetle tonove kože su plave i ljubičaste tonirane boje za usne.

Najbolja proletna nijansa karmina za hladne, srednje ili maslinaste tonove kože je u boji breskve.

 

ljepotaizdravlje.ba

Phoenixns / iStock / Getty Images Plus

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.