Faux – Out je savršeni način za feniranje talasaste kose

by | 2 Marta, 2023

Ako imate gustu kosu, a naročito ako je talasasta, feniranje okruglom četkom može biti nemoguća misija. Ali sa faux-out tehnikom, koja je postala omiljena u kratkom vremenu, feniranje talasaste kose postaje jednostavno i lako

U naše živote uveliko su se vratile omiljene frizure supermodela devedesetih: fenomenalni, nemarni talasi i frizura koja izgleda nestvarno lagano svuda su po mrežama. Sjećate li se Cindy Crawford u legendarnoj reklami za Pepsi ili Beyonce na početku karijere, spremne za izlazak u grad? E, upravo o tome pričamo.

Šta je Faux – Out tehnika?

Ova tehnika može se koristiti za osvježavanje frizure ili za feniranje nakon pranja kose. Možete da je koristitite za feniranje talasaste kose, ali i ako imate ravnu ili blago talasastu kosu, pa čak i ako je vaša kosa rijetka. Zahvaljujući njoj dobijate kosu koja izgleda bujno i ima odličan volumen.

Potrebni alati: klasična pegla za uvijanje, šnale i veliki vikleri.

@marissaspagnoli Replying to @ume_awan5 i love sexy bitch hair #bouncyhair #hairtutorial #easyhairstyletutorial #sexyhair ♬ original sound – Marissa Spagnoli

Faux – Out tehnika je lakša od feniranja okruglom četkom jer, kažu stilisti, rukovanje peglom za uvijanje samo po sebi jeste lakše od klasičnog feniranja.

Počnite tako što ćete svoju kosu da pripremite proizvodom za povećanje volumena kako biste dobili željeni sjaj. Kada vam se kosa potpuno osuši, razdvojite kosu na pramenove i uvijte ih u odabranom smjeru peglom. Zatim, dok je kosa još topla, uvijte i viklere. Što je veći obim viklera, to će kosa biti ravnija. Jako je važno da ne skidate viklere dok se kosa u potpunosti ne ohladi.

Prirodni tretman za suhu kosu koji možete napraviti kod kuće

Za kraj, razmislite o preskakanju bilo kakvih teških seruma, krema ili lakova za kosu kako ne biste pretjerali kosu, opteretili je i uništili svoj naporan rad.

 

ljepotaizdravlje.ba

YakobchukOlena / iStock / Getty Images Plus