Glass lips: Evo kako ćete rekreirati najveći make up trend 2024. godine

by | 24 Februara, 2024

Glass lips nisu samo još jedan TikTok viralni trik, one su trendi šminka sa efektom pomlađivanja

Ako volite da pratite make up trendove na TikToku i Instagramu, a u godinama ste u kojima se, željele to ili ne, pojavljuju privi znaci starenja, imamo magičnu riječ za vas: #glasslips. Eksperti tvrde da je među svim popularnim trendovima šminkanja, ova tehnika za usne ima najbolji efekat pomlađivanja.

Šta su glass lips?

Prošli su dani kada je jaka šminka bila na prvoj liniji fronta. Sada, posebno u svakodnevnom životu, prirodnost trijumfuje. Istaknute obrve, lagani dodir rumenila i sočne, hidratizirane usne osnova su za stvaranje željenog efekta mladog lica. Pored važnosti blistave kože, usne igraju osnovnu ulogu u ovakvoj vrsti šminke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mary Phillips (@maryphillips)

Posljednjih dana sigurno vam je za oko zapao trend staklenih usana, odnosno glass lips. To je make up trehnika koja nudi mega sjajan rezultat, kao kada se svjetlost reflektuje na staklu. Ova šminka je pogodna za svaku priliku i veoma laskava.

Još jedna stvar koja ide u prilog ovom trendu je da volumen i seksi efekat. Sve ovo daje dašak boje i mladosti na našim licima. Zahvaljujući sjajnu oni brišu umor sa lica, skreću pažnju sa bora oko očiju ili podbratka. Usne izgledaju puno i hidratizovano, a to znači – mlado.

Kada nije dobra ideja koristiti glass lips? Ako imate izražene borice oko usana.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Mary Phillips (@maryphillips)

Kako postići staklene usne?

Ključ za postizanje odličnog rezultata jesu čiste i zdrave usne. Redovan piling usana je neophodan kao i njega koja će obezbijediti da nam usne izgledaju zdravo i da ne budu ispucale. Kada je njihova koža je glatka možemo nanijeti sjaj ili ruž sa česticama, što će i učiniti da zasijaju – a upravo u tome leži glass lips trik.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

Za iscrtavanje „staklenih usana“ kod kuće možete koristiti uljne formule, koje su trenutno veoma popularne. Ipak, dva detalja ne smete da menjate ako želite dobar efekat: morate birati ruževe koji sa dosta hidratacije koji sadrže hijaluronsku kiselinu i sjajeve sa šumbirom, jer on pruža dodatni volumen.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nikki_Makeup (@nikki_makeup)

@kelkelyn Glass Lips! The new Morphe Dripglass lipglosses will give you that glass lip! My Go to summer lipglosses! #glasslips #morphedripglass #summerlipgloss #viralmakeup #newmakeuprelease #newlipgloss #newmakeuplaunch #makeupyouneed #sephorabestie #newmakeupproduct #beginnersmakeup #summermakeupproducts #newmakeup #makeupover30 #matureskinmakeup ♬ Makeba – Jain

Kako izabrati sjenu za zelene oči? Tri boje s kojima ćete ih najbolje istaći

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram