Jednostavan make up trik koji će vizualno povećati vaše oči

by | 28 Novembra, 2023

Jeste li znali da uz veoma male promjene u načinu nanošenja sjene, olovke ili highlightera, pa čak i upotrebom određenih nijansi sjena, možete napraviti primjetnu razliku?

Ne mislimo samo na veličinu ili oblik očiju, već i na efekat podizanja koji možete lako da napravite sa samo jednom nijansom – i određenom tehnikom šminkanja. U pitanju je efekat koji zauzvrat može da “promijeni” cijelo vaše lice i učini da u trenu izgledate mlađe i odmornije. Nije tako teško kao što zvuči: biće vam potrebne samo iskošena četkica za nanošenje sjene i smeđa sjena ili smeđa olovka. Možete koristiti i tečni eyeliner ako želite, ali sjena je poželjna za mekši i ne tako smjeli efekat.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Stav Kim_Makeupartist (@stavkim)

Savjet +: Smeđa boja je poželjnija od crne jer je manje intenzivna i mekša, dok se suptilno ističe i laska svim tonovima kože.

Kako šminkom vizuelno povećati oči?

Da biste stvorili efekat liftinga na vašim očima, čineći ih podignutim i bademastim, konturišite ih sjenom i četkicom, nakon što ih prvo navlažite sa malo vode ili spreja za fiksiranje. Povucite liniju prema gore prema vašim obrvama umjesto u pravoj liniji i utapkajte je prstom. Potrudite se da linija bude što tanja i finija. Ukoliko želite upotpunite izgled svijetlim sjenama na kapcima koristeći bež i smeđe sjene.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sasha Mei (@sasha.mei)

Ove jeseni biramo ruževe u bojama bobičastog voća

 

ljepotaizdravlje.ba

Instagram