Jednostavni trikovi uz koje ćete sami moći isfenirati kosu kao u salonu

by | 11 Aprila, 2024

Rijetko kad možemo kod kuće isfenirati kosu i dobiti efekat kao u frizerskom salonu…

Za sve one koji preferiraju feniranje kod kuće i žele sami usavršiti tehnike, donosimo nekoliko trikova s kojima će kosa imati barem približan efekat feniranju u salonu.

Ako odlazite u salon na feniranje, onda znate kakav je odličan prilikom izlaska iz salona sa savršenom frizurom, kosom prepunom volumena i sjaja. Rekreiranje profesionalnog feniranja nije nimalo jednostavno, no nekoliko beauty savjeta može biti od velike pomoći.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Angius (@sarahangius)

Strpljenje i ustrajnost

Ako imate dugu i gustu kosu, trebate znati kako je potrebno više od 10 minuta za savršenu frizuru. Računajte na barem pola sata ili 45 minuta, pogotovo ako prirodno imate kovrčavu kosu pa se svakom pramenu morate dodatnu posvetiti sve dok cijela kosa nije glatka i sjajna.

Fen za kosu

Što se tiče pronalaska savršenog fena, potražite uređaj s barem 1800 vata i različitim postavkama topline i puhanja zraka. Srednja jačina najbolja je za “pred-sušenje” jer štedi mnogo vremena, dok je najjača snaga idealna za stiliziranje kose. Bez obzira na to želite li postići opuštene valove ili savršeno ravnu frizuru, toplina je ta koja će vam pomoći postići željeni izgled. Ne zaboravite, tu je i funkcija puhanja hladnog zraka koje kosi daje lijep sjaj.

Okrugla četka

S okruglom četkom možete stilizirati kosu u valove, ali i stilizirati kosu potpuno ravno, bez korištenje drugih uređaja za kosu. Što je četka veća, to ćete kosu brže osušiti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Sarah Angius (@sarahangius)

Proizvodi

Za svaki tip kose i frizuru morate koristiti prave proizvode jer će bez njih frizura brzo “splasnuti”. Proizvodi za kosu igraju veliku ulogu u postizanju savršene isfenirane frizure pa ih nemojte preskakati. Posebno su bitni oni koji štite kosu od topline, a u rutinu možete ubaciti i kremu za stiliziranje, kao i sprej i mousse za volumen.

Kako se isfenirati kod kuće?

U nastavku pogledajte video kako se isfenirati u holivudskom stilu, odnosno šta je “suptilno feniranje“ – za manje od 5 minuta.

@yazblends Easy 5 minute Hair Hack! @behindthechair.com #fyp #hairtok #hairtutorials #hair #bocaraton ♬ Toxic x Pony – ALTÉGO

Proces feniranja izgleda ovako:

  1. Podijelite kosu na dva dijela.
  2. Jednu polovinu kose umotajte u pravcu od lica unazad.
  3. Ponovite isto sa drugom polovinom.
  4. Pređite fenom svaki dio (namjestite na vruć vazduh) oko 1-2 minuta.
  5. Prstima nježno razmotajte kosu.

ljepotaizdravlje.ba

Instagram