Kako umiriti kožu koja je nadražena nakon depilacije?

by | 7 Novembra, 2023

Čak i ako ste vjerni depilaciji u salonu, vjerovatno ste bar nekada posegli za brijačem pod tušem da biste se u posljednjem trenutku riješili neželjenih dlačica

Ali ako niste pažljivi, brijanje može iritirati vašu kožu, što može dovesti do onoga što je poznato kao iritacija od brijača – crvenog osipa koji može izazvati osjećaj peckanja, svrab, a ponekad čak i male crvene izbočine.

Umjesto da očajavate postoji jednostavan trik koji možete da primjenite, a koji definitivno pomaže za vraćanje kože u normalu. Sve što vam je potrebno jeste malo meda.Naime, on je odličan za kožu i održava je svježom i zdravom, a ako ga pravilno koristite uopšte neće biti ljepljiv.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jennifer Lopez (@jlo)

Prije upotrebe navlažite prst vodom, pa onda nanesite nekoliko kapi meda na njega. Nakon toga nježno ga prenesite na područje kože koje je iritirano brijačem. Nastavite lagano da trljate dokle god ga koža ne upije i nemojte da ispirate.

Umesto toga tapkajte područje dokle god ne osetite da je koža sve upila i da je suha. Nakon ovakvog tretmana ne samo što ćete smanjiti ili potpuno ukloniti iritaciju nego ćete primjetiti da je koža mekana i sjajna.

Šest zlatnih pravila njege kože iznad 50. godine

ljepotaizdravlje.ba

fizkes / iStock / Getty Images Plus